Изложба на Темари пренася духа на японската култура във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:31 / 29.10.2018
2176
29-ите Дни на Японската култура продължават с пълна сила с представяне на изложба на Темари във Варна. Събитието ще се проведе от 30 октомври до 7 ноември в Дом на архитекта (ул. "Мусала“ № 10). Официалното откриване на изложбата ще е от 18:00 ч., а входът е свободен. Организиран е и съпътстващ уъркшоп за изработка на Темари.

Красотата на хилядолетните японски традиции ще разкрие Рали Донева-Коева, автор на изложбата. Тя е сертифициран член на Японската Темари асоциация и притежава сертификат за шихан – трето от четири нива за изработката на традиционните японски декоративни топки Темари. Посетителите на събитието ще се доближат до древното изкуство Темари и ще имат възможност да се потопят в тайната символика, вплетена в красивата бродерия на декоративните топки, в основата на която стоят посвещението, прецизността и любовта. Заредени с положителната енергия на майстора, който ги изработва, Темари са се превърнали в ценен подарък, символизиращ приятелство и уважение.

Уъркшоп ще даде възможност на ентусиастите да се запознаят с древното изкуство. Поставило началото си като обикновена изработка на топки за детски играчки, Темари и досега остава ярък символ на доверие и лоялност в японската култура. Работилницата за изработка на традиционните декоративни топки ще се проведе на 2 ноември (събота) от 17:00 ч. до 20:00 ч.  Таксата за участие е 10 лв. Изисква се предварително записване на телефон: 0888 611 329.

Организатори на събитието са Японски клуб "Кизуна“ – Варна, Сталкер Студио и Съюз на архитектите – Дружество Варна с подкрепата на Посолството на Япония в България. Изложбата е част от Дните на японската култура 2018г.

Заповядайте на едно от 17-те събития в София, Варна, Стара Загора и Казанлък тази година и се докоснете до уникалния дух на Япония!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).