Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изложба на входа на Морската показва "слънчевите" деца
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 17.08.2016Коментари (0)883
©
Фотоизложбата "47 Усмивки" ще бъде открита в 18,00 часа на входа на Морската градина във Варна. Изложбата се прави за втора поредна година, като ще продължи продължи 30 дни, предаде Дарик.

"47 Усмивки" е фотопроект на Сдружение на родители на деца със Синдром на Даун и е реализиран благодарение на безвъзмездното участие на фотографи от цяла България, които с голямо желание, с вложена положителна емоция и професионализъм запечатаха лицата на деца, тинейджъри и възрастни със Синдром на Даун.

Резултатът е впечатляващ - 350 прекрасни слънчеви уловени мигове пред обектива на 48 забележителни ентусиасти с фотоапарат или нашите нови истински приятели, които не броят хромозоми, обясняват организаторите.

"Фотопроектът "47 Усмивки" има за цел да покаже красотата и усмихнатите лица на хората със синдром на Даун. Те притежават една хромозома в повече - 47, от където идва и изборът за числото, а усмивката е характерна за тях, затова и всички ги наричаме "слънчеви". Синдромът на Даун не е присъда и хората с тази диагноза могат да се развиват, да са щастливи, да постигат прекрасни резултати, ако им бъде даден шанс за това. Чрез изложбата целим за втора поредна година да информираме обществото и да го запознаем с хората със Синдром на Даун и техните усмивки, тъй като това е тема табу в България, а годишно се раждат близо 100 деца в страната ни със Синдром на Даун.

Целта на събитието не е да събираме средства. Вземете единствено Вашето настроение и усмивки, за да опознаете слънчевите хора със Синдром на Даун и се насладете и на концерта, подготвен за всички вас, с водещ Теди Карапачова", пише още в поканата.

В събитието на входа на Морската градина ще се включат Деси Добрева, Жана Бергендорф, Маги Джанаварова, фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне", The Center, Вокална формация "Бънджи сингърс" и Катерина Шабаркова от "Огледало".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: