Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Излязъл от варненския затвор се помисли за големия "бизнесмен" с поредна шашма
Автор: Екип Varna24.bg 12:38 / 26.09.2019Коментари (0)1571
© Varna24.bg
37-годишният Бисер Ат., който беше предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за опит да разпространи наркотици на територията на затвора, бе осъден на 4 години лишаване от свобода при строг режим. Многократно осъжданият подсъдим се отказа от разглеждане на наказателното дело срещу него по общия ред и поиска съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета.

Състав на Варненския окръжен съд групира наложеното наказание по това дело с наказанието на подсъдимия по присъда на Варненския районен съд от 2 години лишаване от свобода, като му определи да изтърпи общо наказание от 4 години затвор при строг режим.

37-годишният Бисер Ат. беше предаден на съд, след като в хранителна пратка се опита да внесе в затвора високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин. При щателния преглед на съдържанието служители на варненския затвор открили 10 топчета със суха тревиста маса и таблетка с метамфетамин.

На 17 юни 2017 г. Бисер предал пратката с наркотици на майката на свой приятел, с когото се сприятелили по време на изтърпяване на наказанията си във варненския затвор. Това се случило само осем дни, след като бил освободен от затвора.

На свобода решил, че може да се занимава с разпространение на наркотици в затвора, като използва за това пратки с хранителни продукти за лишените от свобода.

Позвънил от скрит номер на родителите на своя познат. Представил се под друго име. Обяснил им, че ще ги потърси човек с името Иван, който ще им предаде торбичка с хранителни продукти, предназначена за друг затворник. Торбичката с продукти трябвало да бъде доставена в затвора по време на свиждането на родителите със сина им.

След това се свързал с майката на приятеля си, който изтърпявал присъда. Уговорили се да се видят в района на затвора, за да им предаде пратката. В нея сложил и две запалки, в които скрил наркотичните вещества.

Междувременно Бисер влязъл отново в затвора, за да изтърпи двегодишна ефективна присъда за обсебване на чужда движима вещ. В стаята за свиждане той се засякъл с майката на своя приятел, дошла отново на свиждане със сина си. Тя разпознала в Бисер мъжа, който й предал пратката с наркотици.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: