Изнасилвач на дете иска намаляне на присъда, родителите искат още години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:04 / 17.06.2011
2003
Радослав Илиев от Търговище днес поиска от Варненския апелативен съд да намали размера на 12-годишната присъда, с която Окръжния съд в Търговище го наказа затова, че изнасилил 9-годишно момиченце. В края на април тази година, при условията на съкратено съдебно следствие първоинстанционния съд призна вината на 30-годишния Илиев затова, че на 21 август миналата година изнасилил дете, което не е навършило дори 10 години. Съдът в Търговище присъди и 60 000 лева обезщетение за причинените травми на детето.

Пострадалото момиченце живеело под надзора на баба си в един дом с насилника. Детето било племенница на жената, с която Радослав живеел на семейни начала. След като пил алкохол почти през целия ден, подсъдимият и негов приятел имали среща с органите на реда, заради пътен инцидент.

Мъжът се прибрал от полицията и след време влязъл в стаята на децата. Извел момиченцето до банята в двора на къщата и след заплахи и насилие поругал детето. Според експертите, изследвали състоянието на пострадалото момиче, последиците от преживяния ужас и болката ще се лекуват с години.

За разлика от подсъдимия, близките на детето и представителите на държавното обвинение настояват наказанието да се завиши към средния размер. Пресслужбата на съда припомня, че за изнасилване на лице, което не е навършило 14 години, законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в законния срок.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).