Изнасилвачи убили мъжа в "Чайка", имало скандал заради въшки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:05 / 27.03.2015
1787
Скандал заради въшки е предшествал убийството на 65-годишния клошар Костадин Костадинов, чието тяло беше намерено месец след смъртта му във варненския квартал "Чайка". Това става ясно от показанията на обвиняемите за престъплението скитници Красимир Димитров (53 г.) и Николай Цанев (36 г.), на които Окръжният съд в морския град наложи най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража". По време на съдебното заседание се разбра още, че те имат предишни присъди за изнасилване и често злоупотребяват с алкохола, след което стават агресивни, предаде Дарик.

Пред разследващите Димитров и Цанев са направили самопризнания, че са удряли Костадинов, но всеки е посочил другия като виновник за смъртта на жертвата. Побоят е започнал, след като мъжете хванали въшки. Те обвинили Костадинов, че ги е заразил и се нахвърлили върху него.

Димитров и Цанев нямат постоянни адресни регистрации. По-възрастният мъж е родом от Свищов. Майка му живее във Варна, но не го пускала в дома си. Димитров има присъда за участие в групово изнасилване.

Другият обвиняем има по-богато съдебно минало. Още като непълнолетен Цанев получава присъди за изнасилване и кражба, а след това е хващан два пъти да шофира пиян. През 2013 г. влиза в затвора заради побой, причинил средна телесна повреда на пострадалия. Той е родом от Българево, откъдето е и убитият, но от дълги години живее във Варна. Няма лична карта и адресна регистрация в морския град, като през последните месеци е обитавал вила в района около Военноморска болница. При разглеждането на мярката за неотклонение служебният му защитник поиска Цанев да бъде пуснат под домашен арест в къщата му в Българево. Самият обвиняем заяви, че няма пари за гаранция.

Сред доказателствата, уличаващи скитниците за убийството, са дрехи с кръв, които разследващите са иззели.

Клошарите могат да обжалват задържането си в 3-дневен срок. За престъплението, за което са обвинени Димитров и Цанев, законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Убитият Костадин Костадинов е от Българево, но от дълго време e пребивавал в морската столица. Има син и дъщеря, бил е разведен и безработен. Негов съселянин го е засичал няколко пъти в района на пазара в "Чайка", като е бил в компанията на клошари и алкохолици. Лежал е в затвора преди много време. Трупът на мъжа беше намерен на 22 март. Аутопсия установи, че е починал заради нанесен побой, а смъртта е настъпила месец по-рано.


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
05.02.2016 Съдят клошари за убийство на скитник във Варна
26.03.2015 Варненската полиция откри убийците на 65-годишния мъж от Българево
25.03.2015 Изясни се кой е пребитият до смърт мъж в "Чайка"
24.03.2015 В Българево не знаят кой е убитият мъж от селото, намерен във Варна
24.03.2015 Нов ужас във Варна: Трупът в "Чайка" на убит мъж от преди месец
23.03.2015 Труп на мъж бе намерен в "Чайка"
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).