Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изненадващи проверки по плажовете във Варна, откриха нарушения
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 04.08.2017Коментари (2)3602
©
Министерството на туризма направи внезапни проверки на морски плажове на територията на община Варна. На някои от ивиците бяха открити сериозни нарушения, за които са сезирани местните и държавните институции. 

На плаж "Панорама" след проведен търг за наем за наемател бе избрана фирма "Юник травел" ЕООД, която и преди е била наемател на ивицата. Компанията обаче не подписва нов договор за наем, като в тази ситуация тя не се явява правоимащо лице, няма ангажимент да осигури задължителните дейности на плажа (спасители, медицинско обслужване, почистване и т.н.) и не плаща задължения към държавата. 

В същото време на плажа са разположени чадъри, шезлонги и едно заведение, което без основание работи и в момента. На плажа има също функциониращи игрища за волейбол и футбол. Осигурен е и воден коридор до плажа, без да има съгласувана схема и одобрение от "Морска администрация", което също е нередно при липса на подписан договор за наем. 

По отношение на заведенията компетентният санкциониращ орган - общината, е сезирана и нейни представители са присъствали на проверките. По статут в момента плажът трябва да се води неохраняем, а е пълен с туристи, предлагат се джетове и други атракции. 

Проверяващите са установили и нарушения на плаж "Кабакум-централен". Там предишният наемател "Фулкон" ЕООД, с който договорът е прекратен поради неизпълнение и задължения към държавата, отказва да освободи ивицата. Избраният нов наемател - фирма "Кабакум 1981" ЕООД, на практика не може да влезе като стопанин на ивицата поради обжалване на търга. В същото време на плажа работят четири заведения. Три от тях функционират постоянно. Разрешенията за поставяне на обектите са изтекли, което означава, че дейността им е абсолютно незаконна и нерегламентирана. Има разположени чадъри, шезлонги, шатри, маси и столове. Старият наемател е потвърдил пред инспекторите, че сам е поставил чадърите в северната част на плажа.

За незаконосъобразните действия на плаж "Кабакум - централен" Министерството на туризма сезира не само община Варна, РЗИ и останалите местни контролни органи, но предстои да бъде сезирана и прокуратурата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проверките никога не са били изненадващи, а се е знаело 1-2 седмици по рано. Интересно в на кого хотела спят командированите проверяващи?
0
 
 
Проверяват едни и същи плажове,а тези които са с истинските проблеми не стъпват,защо ли...????
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: