Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изп. директор на "Транстриумф": Никога не съм възнамерявал да запорирам сметки
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 23.10.2012Коментари (1)2980
© Varna24.bg
Никога не съм възнамерявал и никога не съм заявявал, че ще запорирам нечии сметки. Това каза пред Дарик изпълнителният директор на "Транстриумф холдинг" Антраник Шакариян по повод информациите, че сметките на дружеството "Градски транспорт" всеки момент могат да бъде блокирани.

Преди ден изпълнителният директор на общинския превозвач инж. Веселин Михайлов алармира, че "Градски транспорт" трябва да плати 750 хил. евро неустойка на конкурента си "Транстриумф холдинг". Общинската фирма дължи огромната сума заради провалената сделка за купуването на частния превозвач.

"Това не е начинът, по който се решават проблемите. Никога не съм възнамерявал да запорирам сметки. Аз съм търговско предприятие и знам как работят на пазара търговските дружества. Едва ли ще причиня такова нещо на колегите, с които работим повече от 20 години. Има една нотариална покана, която оттук нататък ми отваря вратата да искаме да влезе в съда и вече съдът да отреди коя е изправната страна. Едва ли не се създава паника сред хората, работещи в предприятието и ползващи градски транспорт, за нещо, което никога и по никакъв начин не е планирано да става", бяха думите на Шакариян.

Според него нещата в публичното пространство по случая се преекспонират. "Не е такава трагедия. Хипотетично да погледнем, ако се запорира една банкова сметка, какво от това? "Градски транспорт" ще отвори нова", посочи изпълнителният директор на частния превозвач.

Попитан дали е готов на извънсъдебно споразумение с "Градски транспорт", Шакариян отговори така: "Не е ли малко несериозно само с "Градски транспорт да постигна споразумение. Нали видяхте какво се случи - един път упълномощиха Борда на директорите на "Градски транспорт" за едно, после го обвиниха за друго. Според мен не само Съветът на директорите на"Градски транспорт" трябва да решава този казус".

На въпроса означава ли това, че при всички случаи ще си търси неустойката, шефът на "Транстриумф" посочи, че "ще търси да защитава интересите на дружеството, което представлява. "В това предприятие работят 1200. Колко такива предприятия останаха на територията на Варна и защо аз да не браня интересите на дружеството", каза Шакариян.

Той отказа да коментира появилите се информации, че има вероятност договорът между "Транстриумф" и "Градски транспорт" да няма юридическа стойност, тъй като параметрите на контракта не са били утвърдени от ОбС. "Не искам да влизам в такива спорове. Звучи много несериозно. Който ги твърди тези неща, да си ги отстоява, където трябва", изтъкна Шакариян, който е категоричен, че ще си търси правата в съда.

Шакариян отказа да каже и на каква база е определена крупната сума от 750 000 евро неустойка. "Не искам да навлизам в подробности. Това е същата работа да ме попитате на каква база е направена оценката на дружеството. Съвместно се договорихме. В един договор има две страни и ангажименти на двете страни. Оттам насетне ако някоя от страните в този договор не изпълни дадена кауза, търпи санкция. Аз трябваше 10 месеца да изпълнявам едни указания на Борда на директорите и да не извършвам никакви търговски дейности в дружеството си с цел то да не бъде източвано. Това донесе известна загуба на дружеството ми и имаше компенсации за това", беше коментарът на изпълнителния директор на частния превозвач.

Той не се е отказал да сезира институциите в Брюксел за случващото се във Варна. "В момента подготвяме документацията. До десет дни ще имат някакъв вид и ще ги пратим", каза в заключение Антраник Шакариян.




Още по темата: общо новини по темата: 514
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.10.2012 г.
0
 
 
Аха, ще изнудва общинския съвет!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: