Изп. директор на "Транстриумф": Никога не съм възнамерявал да запорирам сметки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:55 / 23.10.2012
3019
Никога не съм възнамерявал и никога не съм заявявал, че ще запорирам нечии сметки. Това каза пред Дарик изпълнителният директор на "Транстриумф холдинг" Антраник Шакариян по повод информациите, че сметките на дружеството "Градски транспорт" всеки момент могат да бъде блокирани.

Преди ден изпълнителният директор на общинския превозвач инж. Веселин Михайлов алармира, че "Градски транспорт" трябва да плати 750 хил. евро неустойка на конкурента си "Транстриумф холдинг". Общинската фирма дължи огромната сума заради провалената сделка за купуването на частния превозвач.

"Това не е начинът, по който се решават проблемите. Никога не съм възнамерявал да запорирам сметки. Аз съм търговско предприятие и знам как работят на пазара търговските дружества. Едва ли ще причиня такова нещо на колегите, с които работим повече от 20 години. Има една нотариална покана, която оттук нататък ми отваря вратата да искаме да влезе в съда и вече съдът да отреди коя е изправната страна. Едва ли не се създава паника сред хората, работещи в предприятието и ползващи градски транспорт, за нещо, което никога и по никакъв начин не е планирано да става", бяха думите на Шакариян.

Според него нещата в публичното пространство по случая се преекспонират. "Не е такава трагедия. Хипотетично да погледнем, ако се запорира една банкова сметка, какво от това? "Градски транспорт" ще отвори нова", посочи изпълнителният директор на частния превозвач.

Попитан дали е готов на извънсъдебно споразумение с "Градски транспорт", Шакариян отговори така: "Не е ли малко несериозно само с "Градски транспорт да постигна споразумение. Нали видяхте какво се случи - един път упълномощиха Борда на директорите на "Градски транспорт" за едно, после го обвиниха за друго. Според мен не само Съветът на директорите на"Градски транспорт" трябва да решава този казус".

На въпроса означава ли това, че при всички случаи ще си търси неустойката, шефът на "Транстриумф" посочи, че "ще търси да защитава интересите на дружеството, което представлява. "В това предприятие работят 1200. Колко такива предприятия останаха на територията на Варна и защо аз да не браня интересите на дружеството", каза Шакариян.

Той отказа да коментира появилите се информации, че има вероятност договорът между "Транстриумф" и "Градски транспорт" да няма юридическа стойност, тъй като параметрите на контракта не са били утвърдени от ОбС. "Не искам да влизам в такива спорове. Звучи много несериозно. Който ги твърди тези неща, да си ги отстоява, където трябва", изтъкна Шакариян, който е категоричен, че ще си търси правата в съда.

Шакариян отказа да каже и на каква база е определена крупната сума от 750 000 евро неустойка. "Не искам да навлизам в подробности. Това е същата работа да ме попитате на каква база е направена оценката на дружеството. Съвместно се договорихме. В един договор има две страни и ангажименти на двете страни. Оттам насетне ако някоя от страните в този договор не изпълни дадена кауза, търпи санкция. Аз трябваше 10 месеца да изпълнявам едни указания на Борда на директорите и да не извършвам никакви търговски дейности в дружеството си с цел то да не бъде източвано. Това донесе известна загуба на дружеството ми и имаше компенсации за това", беше коментарът на изпълнителния директор на частния превозвач.

Той не се е отказал да сезира институциите в Брюксел за случващото се във Варна. "В момента подготвяме документацията. До десет дни ще имат някакъв вид и ще ги пратим", каза в заключение Антраник Шакариян.


Виж коментарите (1)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).