Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изправят пред съда насилник от Варненско, пребил до смърт жена си
Автор: Пламена Николова 10:44 / 07.04.2021Коментари (0)1300
©
За убийството на жена, с която живеел на семейни начала, извършено в условията на домашно насилие и по особено мъчителен за убитата начин, и с особена жестокост, Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 47-годишния А.Т. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3 и пр. 4 и т. 6а във връзка с чл. 115 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Обвиняемият и неговата 32-годишна жертва живеели в къща в с. Аврен. Те често употребявали алкохол, като след употреба на големи количества, мъжът ставал агресивен и започвал да бие жената. След по-сериозни конфликти, тя бягала и се връщала в дома на родителите си. Няколко дни след побоя, А.Т. отивал при нея, започвал да се извинява, да ѝ обяснява, че я обича и да обещава, че повече няма да я удря. Жената винаги приемала извиненията и се съгласявала да се върне в дома му.

На 13 срещу 14 юни 2020 г., след употребата на голямо количество алкохол пред магазина в село Аврен, обвиняемият отново станал раздразнителен и агресивен. Докато с жертвата се прибирали към дома си, той нанасял удари по тялото и главата й. На площадка пред стаята им жената го спънала, без да иска, което допълнително ядосало А.Т. и той многократно я ударил с юмрук в главата. Побоят спрял, след като мъжът уцелил с ръката си стъклото на входната врата и се нарязал. Малко по-късно двамата си легнали. На следващия ден 32-годишната жена не станала от леглото. Тя била видимо неконтактна. Въпреки това обвиняемият не повикал лекар, не се погрижил за нея и през следващите дни.

На 16 юни 2020 г. близки на жената решили да я потърсят и я намерили в безпомощно състояние в къщата, която обитавала заедно с обвиняемия. Пристигналата на място линейка откарала 32-годишната жена в болнично заведение, където, след обстоен преглед, били констатирани множество травматични увреждания по главата и тялото й. Установено било, че те са резултат на удари с или върху твърди тъпи предмети. Въпреки проведеното лечение пострадалата била в тежко състояние – в кома, и не дошла в съзнание. На 11 юли 2020 г. 32-годишната жена починала.

Предстои делото срещу А.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: