Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изправят пред съда проститутка и съучастниците й, убили австрийски студент в хотелска стая във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:35 / 15.07.2021Коментари (0)1974
©
Илюстрация
Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд двама мъже и жена от Русе, привлечени към наказателна отговорност като съизвършители на грабеж на чужди вещи, за отнемането на които потърпевшият бил приведен в безсъзнание и му била причинена тежка телесна повреда, от която последвала смъртта му - престъпление по чл.199, ал.2, т.1, пр.1 във връзка с ал.1, т. 2 във връзка с чл.198, ал.4 във връзка с ал.1 от НК, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Двамата мъже са обвинени и в това, че в съучастие, без надлежно разрешително, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

На 8 август 2020 година тялото на 35-годишен австрийски гражданин е намерено в хотелска стая във Варна. След извършената аутопсия е установено, че смъртта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, е била причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта.

От вещите на починалия австрийски гражданин липсвали документите му, таблет, телефон и часовник. Таблетът и часовникът на мъжа били открити в заложна къща във Варна, където били оставени от 35-годишния Л.М. и 43-годишния Р.М.

Наркотичните вещества, както и рисковите лекарства, причина за смъртта на австрийския студент, били дадени на 22-годишната Р.Н., занимаваща се с проституция, от двамата й съучастници с цел да бъде упоен и ограбен след това нейния "клиент“. Разследването по случая установило, че тримата и друг път прилагали престъпната схема.

При задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление били намерени и иззети различни видове наркотични вещества и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, те били установени да държат наркотични вещества и електронна везна. Тогава гастрольорите обитавали стая в друг варненски хотел.

Справка за съдимостта на обвиняемите показва, че Р.М. е осъждан девет пъти, включително за грабежи и кражби, Л.М. е освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, а Р.Н. е неосъждана

Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, тримата могат да получат наказания "лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: