Изправят пред съда жена, продавала аксесоари на световни модни марки без разрешително

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:19 / 30.07.2021
1181
Районна прокуратура - Варна предаде на съд 53-годишната Ю.В. от Варна - съсобственик и управител на търговско дружество с предмет на дейност продажба на аксесоари, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Жената е била привлечена като обвиняема за това, че е продавала стоки на световни модни марки, без съгласието на притежателите на изключителните права за тях - престъпление по чл.172б, ал.1 от НК.

През юли 2019 година в магазина на Ю.В. в к.к. Златни пясъци била извършена проверка. Служителите на полицията констатирали, че обвиняемата предлага за продажба артикули, носещи знаците на запазени марки на чуждестранни дружества. Проверяващите поискали да им бъдат представени документи за предлаганата за продажба стока – за закупуването ѝ и за получено разрешение за използване на търговските марки, но жената не разполагала с такива.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на районната прокуратура в града. Извършени са действия по претърсване и изземване на наличната стока, като общата стойност на дрехите и обувките, иззети от магазина, е 71 796,58 лева.

След внасянето на обвинителен акт по делото, предстои то да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде призната за виновна, Ю.В. може да получи наказание "лишаване от свобода“ до пет години и глоба до пет хиляди лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).