Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изпълнители от няколко държави ще разнасят славата на Варна след финала на ММК "Art Stars - Звезди на изкуството“
Автор: Пламена Николова 08:52 / 11.09.2018Коментари (0)1915
Над 300 изпълнители от цялата страна, както и участници от Македония, Франция,  Молдова и Украйна ще отнесат със себе си прекрасните спомени и емоционални преживявания след участието си в Четвъртото издание на Международният Музикален Конкурс "Art Stars - Звезди на изкуството“, който приключи в неделя.

"Голям ентусиазъм, много силни участници. Конкурсът набира огромна популярност не само в България. За него вече се говори зад граница и се превръща в единствения професионален оперен конкурс в България.

Във всички конкурсни дни, по време на всички концерти, залите бяха препълнени от ентусиазирана публика. Важно е и това, че успяхме да осигурим освен всички други награди и парични награди на обща стойност 3000 лв., което не е никак малко за един такъв конкурс. Всички победители получиха купа, раздадохме четири картини като награди, професионални микрофони, грамоти за всички участници, както и възможността за изработката на един професионален видеоклип. Две от наградените участнички получиха възможност за изява в един от най-престижните конкурси в света, който се провежда в Казахстан. За там ще заминат Теодора Лавгинова и участничката от майсторския клас Весела Янева“, сподели г-жа Мила Маврова, организатор на ММК "Art Stars - Звезди на изкуството.

Конкурсът, който се проведе от 3 до 9 септември във Варна, завърши с концерт и награждаване на победителите в  третата категория "Класическо пеене“.

"Участниците там бяха три пъти повече от миналата година, което е много добър пробив. Журито бе председателствано от доц. д-р Иванка Нинова, в него влизаха още директорът на Държавна опера-Варна Даниела Димова и две чуждестранни представителки - проф. Ейми Фримър от САЩ и Роберта Матели от Италия. На много високо ниво премина конкурса тази година. Поради много големия брой участници и много взискателното жури, наградите бяха сравнително по-малко. Бяха отличени действително най-силните участници.

Наградата Grand Prix в категория "Класическо пеене“ не беше присъдена по преценка на журито. Двете професионални възрастови групи – втора и трета група, дадоха най-изявени участници. Първа награда от втора група получи Яна Стефанова от Казанлък. В трета  възрастова група първите награди бяха две – на Теодора Лавгинова и Нели Нечева от Стара Загора. В първата група с по-малки участници също имаше силни представители. На първо място беше Адриана Стефанова от Ямбол“, сподели още г-жа Мила Маврова.

Интересен акцент в конкурса бяха наградите на Роберта Матели от Италия, която връчи парични награди на шестима от изпълнителите, представили се с произведения на италиански композитори.  

За петима от победителите директорът на Държавна опера Варна Даниела Димова осигурява възможността за изява на сцената. Тази чест получават Жана Костова и Яна Стефанова от втора възрастова група, Нели Нечева и Теодора Лавгинова от трета възрастова група и и Борис Тасков.

Г-жа Маврова припомни, че от  3 до 7 септември в рамките на конкурса "Art Stars - Звезди на изкуството" се проведе майсторски клас по класическо пеене, воден от доц.д-р Иванка Нинова. В него се включиха десет оперни изпълнители.

"Много ползотворен майсторски клас, в който присъстваха максималния брой участници, които могат да получат една висококвалифицирана подготовка и  обучение. Участниците бяха от различни градове, имаше изпълнител и от Македония. На 7 септември се проведе концерт на участниците в майсторския клас и бяха връчени сертификати на всеки един от тях“, разказа Мила Маврова.

Организатори на Международния музикален "ART STARS-Звезди на изкуството" са Фондация "Звезди на изкуството" и Inner Wheel – България. Той се провежда с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд "Култура“. Конкурсът е в “Календар културните събития“  на Министерството на културата.

Медиен партньор на събитието е Varna24.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: