Изпълнителният директор на Европейския орган по труда се срещна със студенти във Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
14:58 / 19.03.2024
1526
Изпълнителният директор на Европейския орган по труда (ЕОТ) Козмин Боянджиу се срещна със студенти в Икономическия университет във Варна. Пред тях той изнесе публична лекция на тема “Приоритетите на Европейския орган по труда".

За мен е чест, че съм във Варна, каза той. ЕОТ е нова агенция в ЕС, поясни Боянджиу. Експертът поясни, че най-важното е, че всички работници, независимо от коя страна членка в ЕС са, където и да работят притежават еднакви с останалите служители права. Той обаче посъветва всеки да се интересува от правата си, за да не стане жертва на злоупотреба.

На въпрос на Varna24.bg изпълнителният директор на ЕОТ поясни, че "хоум офисът“ е много добра възможност за трудова мобилност, тъй като човек може да работи в Германия, например, а да се води на договор в България.

Козмин Боянджиу гостува в Икономическия университет по покана на проф. д-р Андрияна Андреева – преподавател в катедра "Правни науки“ и областен управител на област с административен център Варна. Със студентите от ИУ той обсъди въпроси, свързани с предизвикателствата пред българския трудов пазар в контекста на повишаващата се мобилност на работната сила и възможностите за осигуряване на по-ефективна защита на правата на мобилните работници чрез съвместни действия и обмен на информация, включително с подкрепата на ЕОТ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).