Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изследване показва резултатите от активното включване на родителя в развитието на детето
Автор: Екип Varna24.bg 14:07 / 11.02.2015Коментари (0)639
©
Вчера в Община Варна, Фондация "Карин дом" представи резултатите от изследване на удовлетвореността от услугата "Ранна интервенция", проведено сред родители и партньори. Услугата е насочена към семейства с бебета и малки деца на възраст от 0 до 4 години, които имат изоставане в развитието си или имат рискови фактори, водещи до забава в развитието.

В изследването участват 52-ма родители. Те посочват, че удовлетвореността им от услугата се дължи най-много на: компетентността и професионализма на консултантите (35%); обучението на родителите (26%); удобството на домашните посещения (20%) и отношението на консултантите (20%). Всички анкетирани родители споделят за напредък в развитието на детето им, като основна причина за него посочват: обучението и подготовката, която получават родителите (70%) и активните занимания на родители и консултанти с детето (47%).

Споделените мисли на един от родителите, включен в услугата, са показателни за ползата от ранния старт и упоритостта, необходими за постигане на резултати:
"Пътят към услугата "Ранна интервенция" на Карин дом започва с осъзнаването на нуждата от професионална помощ. Ние влязохме, когато синът ми беше на 2г. и 7 мес.; не говореше, криеше се от хората, блъскаше си главата, пищеше, спеше и ядеше съвсем малко...диагноза "генерализирано разстройство в развитието". Бях изплашена! При всяко посещение консултантът ме насочваше към разбираем за детето подход, поведение и виждах как всяка седмица сме с една крачка по-близо до поставените цели. Докато чаках детето да израсте само нещата, които ме притесняваха бях изгубила ценно време, за това не си давах почивка - нито на себе си, нито на синът ми. Аз научих много неща как да бъда полезна за развитието на детето си. Вярно е, че и аз много работих с детето. Благодарността ми е огромна! Детето е успешно адаптирано в детска градина, говори, играе с децата...промяната е пълна."

За периода декември 2010 - 2014 година 435 деца и техните семейства за ползвали услугите "Ранна Интервенция". Допълнително наши специалисти са провели 47 консултации с родители, с цел превенция от изоставяне на дете, родено със специални нужди.

Услугата е част от общинско-делегираните дейности на Община Варна и се изпълнява от Фондация "Карин дом" заедно с партньорите от Отдел "Закрила за детето" - Варна, родилните домове към СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов", МБАЛ "Св. Анна" и консултантите по кърмене към сдружение "Цветно бъдеще".

Тук може да разгледате отговорите на въпроса "На какво се дължи напредъка на детето според вас?", който зададохме на семействата, включени в програмата Ранна интервенция към Карин дом: https://karindom.org/ranna-intervencia-udovletvorenost/









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: