Изсякоха незаконно дървета заради строителство на жилищна сграда в "Бриз"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:02 / 24.08.2017
1260
За незаконна сеч на многогодишни дървета във варненския квартал "Бриз" съобщава БНТ 2. Причината за премахването им е строителството на многоетажна сграда. Инвеститорът обаче не разполага с разрешително за сечта. Жителите на квартала внесоха жалби до полицията, прокуратурата и общината с настояване строителят да запази поне част от гората в района.

Рано сутринта вчера Георги Генчев и неговата съпруга чуват силен шум от моторни резачки. Виждат как падат многогодишни дървета в гората срещу техния блок.

Георги Генчев: "Това беше цялото борова гора, старите варненци като мен са идвали едно време, както и аз самият, да садя тези дървета, когато се правеше паркът."

Мария Николова: "Не е редно да се изсича гората, най-малкото без разрешение, без план за озеленяване. Нямат право да постъпват по този начин."

За да спрат поголовната сеч, хората сигнализират полицията. Проверката установява, че инвеститорът има всички необходими разрешителни за строителство. Липсва само документ от Общината кои дървета да бъдат запазени.

Милен Бакърджиев - инвеститор: "Претенциите на хората е, че всъщност се изсича нещо, което е гора, а то не е такова. А основната причина е, че новата сграда им засенчва изгледа."

Жителите на квартала знаят, че на мястото ще се строи десететажна сграда и не оспорват това. Те настояват само инвеститорът да запази част от гората.

Георги Генчев: "Въпреки уверенията, че тази последна част към пътя ще остане, тази сутрин станахме свидетели на това изрязване на дърветата. До момента не са ни представили никаква информация."

Строителните дейности са спрени, докато инвеститорът не представи всички разрешителни за изсичането на дърветата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).