Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изтича крайният срок за училищата във Варненско да подадат заявка за нови учители
Автор: Екип Varna24.bg 11:44 / 21.04.2021Коментари (0)1150
©
До 30 април директори от Варна и областта могат да подават заявки за свободни позиции в своите училища, за да присъединят към екипите си нови мотивирани учители от програма “Нов път в преподаването" на “Заедно в час", съобщиха за Varna24.bg от сдружението.

За първи път програмата търси училища партньори в цялата страна. С новите учители от програмата на “Заедно в час" директорите могат да подсилят екипите си с взискателно избрани професионалисти, които са силно мотивирани да работят усилено с всяко едно дете.

Подаването на заявки става през сайта на “Заедно в час" с попълването на кратък формуляр. В него директорите могат да посочат сигурни свободни позиции, както и такива, които ще бъдат потвърдени на по-късен етап.

“Тази година имаше рекорден интерес към програмата и получихме над 3000 кандидатури за учители. От тях успешно преминаха през прецизния ни подбор над 100 души, които са готови всеки ден да работят за успеха на учениците, да пътуват, да учат, да не се отказват пред трудностите. За да станат обаче истински добри учители те имат нужда и от училищни колективи, които да ги приемат, подкрепят и заедно да търсят отговори на предизвикателствата в българското образование", коментира Нели Колева, директор “Стратегически партньорства" в “Заедно в час"

“Заедно в час" вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването" е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През последната година в програмата са въведени и специални модули за ефективно преподаване в онлайн среда.

Училищата партньори

Програма “Нов път в преподаването" търси партньорство с общински и държавни училища (специализирани и неспециализирани), в които ръководството и преподавателския колектив вярват и работят за успеха на всички ученици. Програмата е подходяща за училища, които проактивно работят за положителна промяна в българското образование, готови да подкрепят млади и мотивирани колеги и да прилагат иновативни практики.

В област Варна “Заедно в час" работи от началото на настоящата учебна година. Четирима учители от програма “Нов път в преподаването" преподават в ОУ "Христо Ботев" Варна, СУ "Васил Левски" във Вълчи дол и СУ "Димитър Благоев" в Провадия.

Новите учители

Учителите в програма “Нов път в преподаването" са избрани с взискателен подбор измежду хиляди кандидати, като гаранция, че притежават нужните умения и нагласи за упорита и ефективна работа в училище. Одобрените кандидати имат готовност да работят в училища в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система.  

Новите участници вече започнаха предварителното си обучение, а през юли и август ще преминат цялостна интензивната лятна обучителна програма, която включва теоретична и практическа подготовка (преподаване на ученици в реална учебна среда). В рамките на програмата учителите получават от “Заедно в час" още менторска подкрепа от хора с опит в преподаването, достъп до надграждащи обучения според нуждите им в класната стая и допълнителни възможности за професионално развитие. Всички обучения са съобразени с държавните образователни изисквания. 

НП "Мотивирани учители"

Участниците в програмата, които нямат педагогическа правоспособност, придобиват такава в акредитиран български университет и като част от Национална програма “Мотивирани учители" на Министерство на образованието и науката. Програмата предлага на училищата в страната да привлекат мотивирани и подготвени специалисти от разнообразни професионални области със или без педагогическа квалификация. “Заедно в час" е партньор, съвместно със СБУ и отговаря за осъществяването на модул 1 и 3 от програмата, които включват обучението, подготовката и подкрепата на новите учители.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: