Изтичане на амонизиран разсол на територията на "Солвей Соди" АД е регистрирано тази сутрин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:49 / 24.08.2023
3312
Днес, в 8.30 ч., на територията на "Солвей Соди“ АД, Девня беше установено нарушаване в уплътнението на фланцово съединение, което доведе до кратко изтичане на амонизиран разсол в един от цеховете на завода, съобщиха от пресцентъра на завода.

Няма опасност за работещите на територията на дружеството, както и за жителите на близките населени места. Незабавно е приложен аварийният план за действие на компанията, с превантивна евакуация на собствения и външен персонал, както и всички допълнителни дейности за елиминиране на потенциално замърсяване на водите и въздуха. В 9.30 ч. всички служители се завърнаха на работните си места.

Ситуацията не доведе до въздействия на територията на дружеството и околността и е овладяна своевременно от дежурния производствен екип. Нормалната работа на инсталацията за производство на калцинирана сода не е нарушавана. 

Всички компетентни институции са информирани.

СОЛВЕЙ СОДИ“, Девня, е едно от най-големите индустриални предприятия в България и най-големият завод в Европа за производство на синтетична калцинирана сода. Калцинираната сода има широко приложение в производството на стъкло, на перилни и почистващи препарати, в металургията, силикатите и стъклените влакна. Содата бикарбонат обслужва пазарите на хранителни продукти, фуражи, пречистване на димни газове и здравеопазване.

"Солвей Соди“ е приватизирано през 1997 г., с основни акционери белгийската научна група "Солвей“ (75 %) и турската група "Шишеджам“ (25 %).


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).