Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изверг, изнасилил и ограбил баба си, обжалва присъдата си
Автор: Екип Varna24.bg 11:21 / 22.10.2015Коментари (1)1552
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд днес разгледа жалбата на Севдалин Христов от с.Мостич, община Велики Преслав срещу 10 годишна присъда на Окръжен съд Търговище (ТОС), който признал вината на подсъдимия затова, че изнасилил баба си, ограбил я чрез насилие и отново с побой направил опит да ограби и дядо си. 

В началото на м.Юли тази година, при условията на съкратено съдебно следствие и пълно признаване на вината и фактите по делото, първата съдебна инстанция присъди по 15 години затвор на Христов за всяко едно от трите тежки, умишлени престъпления. 

Заради привилегията на тази процедура наказанието е било редуцирано на 10 години затвор при първоначален "строг" режим. Подсъдимият е осъден да заплати обещетение на баба си в размер на 2000 лв и 500 лева на пострадалия старец. 

Пресслужбата на съда припомня, че през февруари тази година 34 годишният овчар гостувал със жена си в с.Кралево, община Търговище. След полунощ на 24 февруари, пийналият мъж отишъл без покана в дома на баба си, за да поиска пари. Посрещнал го 84 годишният му дядо, който Севдалин заключил в една от стаите. 

Нахлул при баба си и започнал да я удря където свари, оставайки глух за молбите й да спре. Влачил и блъскал безпомощната 73 годишна жена из цялата стая докато сломи съпротивата й. Накрая я изнасилил брутално. Претършувал из вещите й и взел единствените 40 лв, които намерил.

Плячката му се видяла малко и прехвърлил яростта си върху дядото. Удрял го без жал по цялото тяло с парче арматурно желязо и настоявал да получи 160 лв. Не получил парите, но оставил стареца едва след като изпаднал в безсъзнание. 

Съдебно медицинска експертиза установила по-късно множество контузно-разкъсни рани по телата на възрастните хора, счупени били 2 ребра на бабата, лакетна кост и подбедрица на дядото. Всички увреждания, причинили трайни здравословни проблеми на старците и били квалифицирани като средни телесни повреди. 

Подсъдимият е бил осъждан 2 пъти - за причиняване на телесна повреда и за хулиганство и всеки път с проява на агресия. 

Севдалин Христов обжалва пред Варненския апелативен съд първоинстанционната 10 годишна присъда на ТОС, смята че тя не била справедлива и съобразена със смекчаващите вината обстоятелства. Като такива адвокатът му сочи констатираната от СМЕ лека умствена изостаналост, която според експертите не е психическо заболяване, пълните му самопризнания и необходимостта да полага грижи за двете си деца.

Представителят на Апелативна прокуратура счита, че присъдата е справедлива и е резултат от правилната преценка на събраните доказателства. Обвинението припомня, че и при двата грабежа, продължили дълго време е употребена значителна сила, а подсъдимият е изнасилил жената, която го е отгледала.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Darina Kostadinova 1
премахни филтъра

0
 
 
Според мен 10 години са малко , дори 15 са малко за извършеното. Как такъв изверг ще гледа и възпитава деца?!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: