Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изявени лекари от УМБАЛ "Света Марина" - Варна получиха награди
Автор: Екип Varna24.bg 17:41 / 20.10.2022Коментари (2)6488
На 19 октомври - Денят на българския лекар, Български лекарски съюз връчи ежегодните си отличия на тържествена церемония.

В категория "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ приз получи проф. д-р Димитричка Близнакова, д.м., която е утвърден специалист в сферата на детското здравеопазване и еталон за професионализъм и етика сред лекарската гилдия. С дългогодишния си опит допринася за развитието на педиатрията и детската нефрология на национално и международно ниво.

В категория "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ е отличен доц. д-р Борислав Чаушев, д.м., който през последните 10 години има съществен принос за развитието на нуклеарната медицина и метаболитна терапия в Североизточна България. Непрекъснатото му професионално усъвършенстване и засилен интерес в областта на онкологията водят до въвеждане на иновативни диагностични методи за пациентите на територията на Република България.

В категория "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ награда получи доц. д-р Илко Плачков, д.м., който е дългогодишен специалист по хирургия и член на Български лекарски съюз, активно участващ и до днес в развитието на дейността на съсловната организация. Като заместник-председател на Управителния съвет на Регионална колегия на Български лекарски съюз - Варна, непрекъснато инициира и подпомага активността на съсловната организация.

Регионална колегия на Български лекарски съюз - Варна отличи проф. д-р Вилиян Платиканов, д.м. с награда "Лекар на годината за 2022 г.“. Призът е поредното доказателство за изключителния му професионализъм. Казусът с донорството в Република България е многопластов. В редица случаи трансплантацията е единствената възможност за лечение и оцеляване. Благодарение на проф. Платиканов и висококвалифицирания мултидисциплинарен екип, който ръководи, УМБАЛ "Света Марина“ ЕАД - Варна е доказала своето място в българското здравеопазване. 

Регионална колегия на Български лекарски съюз - Варна награди ас. д-р Дарина Иванова в категория "Ти си нашето бъдеще“, която от октомври 2021 г. е носител на Европейска диплома по "Педиатрична радиология“ - първа за страната. Това откроява значимостта на придобитата квалификация и дава надежда за бъдещето на този раздел на образната диагностика в страната.

Ръководството на лечебното заведение честити на отличените лекари и им благодари за всеотдайността и професионализма, с които утвърждават авторитета и водещата позиция на УМБАЛ "Света Марина“ - Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.10.2022 г.
0
 
 
Пак забравяте за най всеотдайните лекари като д-р ДРАГНЕВА съдов хирург-помогнала на много от Вас,които номинирате.?.
Aнонимен
на 21.10.2022 г.
0
 
 
проф. д-р Вилиян Платиканов, д.м. с награда "Лекар на годината за 2022 г." - без думи...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: