Изявени лекари от УМБАЛ "Света Марина" - Варна получиха награди

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:41 / 20.10.2022
6552
На 19 октомври - Денят на българския лекар, Български лекарски съюз връчи ежегодните си отличия на тържествена церемония.

В категория "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ приз получи проф. д-р Димитричка Близнакова, д.м., която е утвърден специалист в сферата на детското здравеопазване и еталон за професионализъм и етика сред лекарската гилдия. С дългогодишния си опит допринася за развитието на педиатрията и детската нефрология на национално и международно ниво.

В категория "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ е отличен доц. д-р Борислав Чаушев, д.м., който през последните 10 години има съществен принос за развитието на нуклеарната медицина и метаболитна терапия в Североизточна България. Непрекъснатото му професионално усъвършенстване и засилен интерес в областта на онкологията водят до въвеждане на иновативни диагностични методи за пациентите на територията на Република България.

В категория "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ награда получи доц. д-р Илко Плачков, д.м., който е дългогодишен специалист по хирургия и член на Български лекарски съюз, активно участващ и до днес в развитието на дейността на съсловната организация. Като заместник-председател на Управителния съвет на Регионална колегия на Български лекарски съюз - Варна, непрекъснато инициира и подпомага активността на съсловната организация.

Регионална колегия на Български лекарски съюз - Варна отличи проф. д-р Вилиян Платиканов, д.м. с награда "Лекар на годината за 2022 г.“. Призът е поредното доказателство за изключителния му професионализъм. Казусът с донорството в Република България е многопластов. В редица случаи трансплантацията е единствената възможност за лечение и оцеляване. Благодарение на проф. Платиканов и висококвалифицирания мултидисциплинарен екип, който ръководи, УМБАЛ "Света Марина“ ЕАД - Варна е доказала своето място в българското здравеопазване. 

Регионална колегия на Български лекарски съюз - Варна награди ас. д-р Дарина Иванова в категория "Ти си нашето бъдеще“, която от октомври 2021 г. е носител на Европейска диплома по "Педиатрична радиология“ - първа за страната. Това откроява значимостта на придобитата квалификация и дава надежда за бъдещето на този раздел на образната диагностика в страната.

Ръководството на лечебното заведение честити на отличените лекари и им благодари за всеотдайността и професионализма, с които утвърждават авторитета и водещата позиция на УМБАЛ "Света Марина“ - Варна.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).