Изявени медици от Варна ще пътуват до Париж и Милано

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:08 / 16.06.2021
2777
На церемония под наслова "На медиците с любов“ на 15 юни Grand Mall връчи своите награди на изявени медици от Варна, които повече от година са на първа линия в борбата срещу пандемията от Covid-19, съобщи за Varna24.bg Нина Локмаджиева.

Гости на събитието бяха заместник-областният управител Георги Георгиев, заместник-кметът на Община Варна Коста Базитов, кметът на район "Младост“ Христо Христов, почетните консули на Република Израел във Варна проф. д-р Красимир Методиев и в Бургас Орлин Мандов.

Гостите приветства директорът на мола Иво Генов, който отбеляза, че идеята за наградите е на управителя на търговският център Офер Миретцки, и това е още една проява на социалната отговорност на най-големия търговски център във Варна. В последните години молът имаше поредица от жестове към жителите на морската столица. Сред тях са дарението на автомобил за МБАЛ "Св. Анна“ и дарението за града на статуята "Флора“, която от миналото лято е артистичен акцент пред Летния театър в Морската градина.

"Скъпи медици – обърна се Иво Генов към номинираните, - искаме да ви благодарим от името на нашия екип за вашия принос през тази толкова трудна година и половина, приемете нашата голяма благодарност и я предайте на всички хора с бели престилки, които правят толкова много за хората в нашия град.“

Медиците са представители на основните здравни заведения, където бяха разкрити Covid отделения, а изборът на отличените е направен от техните професионални общности със съдействието на Община Варна, която е партньор в благородната инициатива на търговския комплекс. Наградите са самолетни екскурзии в четиризвездни хотели в два от най-красивите градове на Европа – Париж и Милано. Партньори на търговския център в организирането на екскурзиите са BG Air, Chart Air и Tavex.

Отличените са д-р Севда Милева-Михайлова, специалист по инфекциозни болести в Covid отделение на МБАЛ към Военномедицинската академия във Варна, която ще пътува до Милано, проф. д-р Христо Цеков, д.м.н., специалист по вътрешни болести, кардиология и пулмология в Клиника по вътрешни болести на МБАЛ "Св. Анна" – Варна, който ще пътува до Милано, доц. д-р Диана Радкова, д.м., ръководител направление "Инфекциозни болести" и началник на Втора клиника по инфекциозни болести на УМБАЛ "Св. Марина" – Варна, която ще пътува до Париж, и Цветелина Михайлова, старша сестра на Covid отделение в СБАЛОЗ “Д-р Марко Антонов Марков" – Варна.

Две колективни награди бяха връчени на Регионална здравна инспекция – Варна, и на лаборатория "Лаборекспрес 2000“. Те получиха почетния знак на Grand Mall – статуетката "Флора“ и ваучер на стойност 300 лв. в бистро "Мармалад“. Наградите приеха директорът на РЗИ – Варна, Дочка Михайлова и управителят на "Лаборекспрес 2000“ Снежан Снегаров. Междувременно в мола продължава да работи разкритият от РЗИ – Варна, временен Ваксинационен център, в който се предлагат всички одобрени ваксини срещу Covid-19.

Поздравителен адрес изпрати областният управител Марио Смърков. С приветствие се обърна заместник-кметът на Варна Коста Базитов. Той посочи, че инициативи от подобен характер развенчават мита, че в търговските структури единствената цел са печалбите. "Оценката, която прави ръководството на Grand Mall в лицето на неговия управител и неговия директор, показва, че когато умеем да ценим добротата и жестовете, професионализма и отдадеността на съсловните организации – на нашите медицински специалисти в случая, тогава тази благодарност се пренася много сърдечно върху работата, която те извършват. Искам да благодаря още веднъж от името на кмета г-н Иван Портних за тази благородност на ръководството на това култово за нашия град място, да поздравя нашите медици, които повече от година стоят там, където Хипократовата клетва им е отредила да бъдат и не са направили нито стъпка назад в борбата с тази пандемична напаст.“

Кметът на район "Младост“ Христо Христов благодари на Офер Миретцки и Иво Генов за работата на търговският център в район "Младост“. "Благодаря им за това, което правят за нашите медици, които изпитаха страхотни трудности и въпреки всичко се пребориха за живота на хиляди наши съграждани. Адмирирам ги за инициативата. Ние имаме много съвместни проекти, например на 18 юни откриваме фестивала "Фолклорен изгрев“ и нека всеки, който обича българските песни и танци, да заповяда в петък, събота и неделя в мола.“

С чаша шампанско домакините допълниха пожеланията си за приятно пътуване до Милано и Париж на наградените варненски медици.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).