Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изявени медици от Варна ще пътуват до Париж и Милано
Автор: Пламена Николова 09:08 / 16.06.2021Коментари (0)2726
На церемония под наслова "На медиците с любов“ на 15 юни Grand Mall връчи своите награди на изявени медици от Варна, които повече от година са на първа линия в борбата срещу пандемията от Covid-19, съобщи за Varna24.bg Нина Локмаджиева.

Гости на събитието бяха заместник-областният управител Георги Георгиев, заместник-кметът на Община Варна Коста Базитов, кметът на район "Младост“ Христо Христов, почетните консули на Република Израел във Варна проф. д-р Красимир Методиев и в Бургас Орлин Мандов.

Гостите приветства директорът на мола Иво Генов, който отбеляза, че идеята за наградите е на управителя на търговският център Офер Миретцки, и това е още една проява на социалната отговорност на най-големия търговски център във Варна. В последните години молът имаше поредица от жестове към жителите на морската столица. Сред тях са дарението на автомобил за МБАЛ "Св. Анна“ и дарението за града на статуята "Флора“, която от миналото лято е артистичен акцент пред Летния театър в Морската градина.

"Скъпи медици – обърна се Иво Генов към номинираните, - искаме да ви благодарим от името на нашия екип за вашия принос през тази толкова трудна година и половина, приемете нашата голяма благодарност и я предайте на всички хора с бели престилки, които правят толкова много за хората в нашия град.“

Медиците са представители на основните здравни заведения, където бяха разкрити Covid отделения, а изборът на отличените е направен от техните професионални общности със съдействието на Община Варна, която е партньор в благородната инициатива на търговския комплекс. Наградите са самолетни екскурзии в четиризвездни хотели в два от най-красивите градове на Европа – Париж и Милано. Партньори на търговския център в организирането на екскурзиите са BG Air, Chart Air и Tavex.

Отличените са д-р Севда Милева-Михайлова, специалист по инфекциозни болести в Covid отделение на МБАЛ към Военномедицинската академия във Варна, която ще пътува до Милано, проф. д-р Христо Цеков, д.м.н., специалист по вътрешни болести, кардиология и пулмология в Клиника по вътрешни болести на МБАЛ "Св. Анна" – Варна, който ще пътува до Милано, доц. д-р Диана Радкова, д.м., ръководител направление "Инфекциозни болести" и началник на Втора клиника по инфекциозни болести на УМБАЛ "Св. Марина" – Варна, която ще пътува до Париж, и Цветелина Михайлова, старша сестра на Covid отделение в СБАЛОЗ “Д-р Марко Антонов Марков" – Варна.

Две колективни награди бяха връчени на Регионална здравна инспекция – Варна, и на лаборатория "Лаборекспрес 2000“. Те получиха почетния знак на Grand Mall – статуетката "Флора“ и ваучер на стойност 300 лв. в бистро "Мармалад“. Наградите приеха директорът на РЗИ – Варна, Дочка Михайлова и управителят на "Лаборекспрес 2000“ Снежан Снегаров. Междувременно в мола продължава да работи разкритият от РЗИ – Варна, временен Ваксинационен център, в който се предлагат всички одобрени ваксини срещу Covid-19.

Поздравителен адрес изпрати областният управител Марио Смърков. С приветствие се обърна заместник-кметът на Варна Коста Базитов. Той посочи, че инициативи от подобен характер развенчават мита, че в търговските структури единствената цел са печалбите. "Оценката, която прави ръководството на Grand Mall в лицето на неговия управител и неговия директор, показва, че когато умеем да ценим добротата и жестовете, професионализма и отдадеността на съсловните организации – на нашите медицински специалисти в случая, тогава тази благодарност се пренася много сърдечно върху работата, която те извършват. Искам да благодаря още веднъж от името на кмета г-н Иван Портних за тази благородност на ръководството на това култово за нашия град място, да поздравя нашите медици, които повече от година стоят там, където Хипократовата клетва им е отредила да бъдат и не са направили нито стъпка назад в борбата с тази пандемична напаст.“

Кметът на район "Младост“ Христо Христов благодари на Офер Миретцки и Иво Генов за работата на търговският център в район "Младост“. "Благодаря им за това, което правят за нашите медици, които изпитаха страхотни трудности и въпреки всичко се пребориха за живота на хиляди наши съграждани. Адмирирам ги за инициативата. Ние имаме много съвместни проекти, например на 18 юни откриваме фестивала "Фолклорен изгрев“ и нека всеки, който обича българските песни и танци, да заповяда в петък, събота и неделя в мола.“

С чаша шампанско домакините допълниха пожеланията си за приятно пътуване до Милано и Париж на наградените варненски медици.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: