Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
KBC Груп открива Център за дигитални технологии във Варна
Автор: Пламена Николова 11:01 / 16.04.2021Коментари (0)1549
©
Белгийската финансова група KBC открива нов Център за дигитални технологии (Digital Development Center) във Варна. Това е ще бъде втора такава база в града, след като през 2019 г. беше открит  Споделеният център за услуги (Shared Service Center) с нови 300 работни места, позиционирайки се като един от водещите работодатели в областта.

Основната дейност на новия център е изпълнение на различни ИТ проекти в подкрепа на дигиталната трансформация на банковите и застрахователни дружества от KBC Груп. Първоначалните планове включват наемането на над 100 човека до края на 2021 г., което ще създаде нови кариерни възможности, преимуществено в ИТ сферата - в направления като аgile software development, application management, process management и др.

"Приветствам новата инициатива на KBC Груп в нашия град, вярвам, че това e още една стъпка към утвърждаването на Варна като Град на знанието и водещ технологичен и ИТ център в Северна България“, заяви кметът Иван Портних.

Тодор Петков, генерален мениджър на новосъздадения Център за дигитални технологии, сподели: "Това е още една вълнуваща стъпка по посока на дигиталната трансформация на KBC Груп. Изборът на локация и продължаващите инвестиции генерално, а и специално в региона, са поредното доказателство за ключовото място, което заема България в стратегията на KBC Груп. Центърът за дигитални технологии във Варна е мястото, където нашата банково-застрахователна експертиза среща дигиталните технологии. Компанията ще предложи много кариерни възможности за талантливи хора, които искат да работят в международна среда, да се развиват и да инвестират в бъдещето си. А ние от своя страна ще инвестираме в техния талант, осигурявайки им сигурността, която очакват, както и възможности за развитие.“

KBC Digital Development Center ще споделя едно офисно пространство с Shared Service Center в сградата на бившия Пфое Мол във Варна. Предвид бъдещите планове за развитие и растеж, двата центъра на KBC заемат още един етаж от сградата, разширявайки офисите си на площ от 6500 кв.м.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: