Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
КЗП - Варна ще проверява обекти, предоставящи търговски намаления
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 13.09.2010Коментари (0)455
© Impact Press Group
С приключване на активния туристически сезон проверките на инспекторите от Комисията за защита на потребителите във Варна ще бъдат пренасочени към проверките за безопасност на стоки, които влизат на пазара от трети страни. Това каза директорът на Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите във Варна Илиян Станоев. По думите му проверките на мобилните групи по Закона за туризма ще продължат до около 15 септември. Ще продължат и проверките по курортните комплекси, които приемат туристи до края на октомври.

Очаква се през септември регионалната комисия да започне работа по Национална кампания за проверка на обекти, предоставящи търговски намаления. При проверките ще бъдат обхванати всички търговски обекти, предоставящи сезонни намаления. Търговците ще бъдат проверявани по отношение на нормативните изисквания за обявяването на тези намаления. Според Закона за защита на потребителите рекламата е и информация, а информацията трябва да е на български език, вярна, пълна, точна и ясна, т.е. да не въвежда потребителя в заблуждение.

Законът за защита на потребителите и за правилата за търговия забранява заблуждаващата реклама. В гл. ІV, чл. 29 от Закона за защита на потребителите и за правилата за търговия се дава следното определение за реклама: "Реклама е всяко направено съобщение във връзка с търговия, занаят или професия с цел да се стимулира реализация на стоки или услуги". Много често търговците разпространяват рекламни листовки на верига магазини с обявени промоционални цени, оформени с едър набиващи се на очи шрифт, а в същото време в малки карета със ситни букви, се съобщава че фирмата си запазва правото за промени на цените или не носи отговорност за печатни грешки. Рекламират се потребителски стоки чрез брошура с промоционални цени, като се спестява на потребителя информацията, че промоцията важи за покупки при определени условия. От Комисията за защита на потребителите съветват гражданите да бъдат бдителни, когато купуват стоки на разпродажба.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убийство! Мъж бе застрелян в курорта "Св. Св. Константин и Елена"
49-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: