Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Какво бъдеще искат жителите на Варна за града?
Автор: Екип Varna24.bg 22:48 / 23.10.2023Коментари (0)768
©
"Доходите на хората във Варна са по-ниски в сравнение с тези в другите градове. В същото време цените са високи. Туризмът е едно от движещите пера, но той е само през лятото, а Варна се стреми да бъде туристическа дестинация за четири сезона. На този фон на хората в града им липсва самочувствие – Варна влезе в класацията на "Форбс" за топ 5 на най-подценявани туристически градове на Балканите". Това каза кореспонденът на NOVA във Варна Емил Дамянов.

Студентът Светлин Димитров признава, че времето ще покаже дали ще остане във Варна, или не. "Парите не са толкова важни, колкото опитът, защото където и да работиш, важно е дали това ще ти помогне в бъдеще", смята той.

Според Ева Григорян, също студентка, туризмът в България е добре развит. "Има много потенциал за развитие. Не мисля, че е толкова западнало и в сравнение със САЩ, където бях. Тук също е добре. Но хората в туризма имат работа 3-4 месеца и това не достатъчно да се издържа семейство", допълни тя.

Проф. Стоян Маринов от Икономическия университет в морската ни столица очаква поне половината от студентите му да останат да работят у нас, но им препоръчва да опитат и зад граница. "Да отиде в чужбина, да види, за да може да сравнява. Правилните решения се взимат на сравнителна основа", каза допълни Маринов.

А самите варненци - националният футболен съдия Димо Моминов и Николай Тодоров, организатор на най-големите летни музикални фестивали по българското Черноморие, припомниха, че преди години всяка вечер центърът на града е бил измиван.

"Варна е изпълнен с огромен потенциал град, но сякаш липсва цялостна визия за културния му облик. Град на какъв тип култура искаме да бъде Варна – туризъм, археология, балнео-, спа, концертен фестивален туризъм? Този въпрос стои отворен. Той са свързан и с инфраструктурата. Сега във Варна липсват точните зали, подходящите места, където да се случва културата на града", каза Николай Тодоров.

Димо Момиров даде пример с Дома на транспортните работници – "голяма сцена с близо 300 седящи места. В момента се ползват само офисите от "Морска администрация", всичко друго е погребано. Бих препоръчал парите в бюджета да се ползват по предназначение, а не да изчезват. Къде са компетентните органи, които трябва да търсят сметка".

"Нека парите за култура във Варна бъдат определен процент от бюджета на общината. Това е чудесен модел за развитие на града, потърсете експертите" , препоръча Николай Тодоров. 

В Община Варна жителите са почти 320 хиляди. За 10 години броят им намалява с 24 хиляди, а средната заплата е над 1770 лева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: