Калфин във Варна: В туризма има огромна нужда от кадри

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:09 / 15.04.2016
1161
В туризма има огромна нужда от кадри, които основно са изпълнителски кадри, не толкова управленски. Това каза пред журналисти във Варна министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. По думите му, в образованието има много места за мениджъри в туризма и управители.

"Тук трябва да се намеси и професионалното образование, надявам се като започне следващата година дуалното обучение и във Варна да имаме възможност да видим подобно обучение на ученици. Министерството на труда създава възможности за курсове и в момента правим ускорени курсове преди началото на сезона. Проблемът е, че продължителността на сезона и заплащането кара много българи, които се подготвят като професионалисти в туризма, да отиват да работят в съседни страни или в други страни", коментира Ивайло Калфин.

По отношение на оплакванията на работещите в края на всеки сезон, министърът уточни, че се надява тези оплаквания да бъдат подавани докато хората работят там, защото някой, който е напуснал вече и се оплаче, е много трудно да се констатира това.

"Инспекцията по труда работи по това, миналата година облекчихме малко условията за работа на деца до 18 години, което още повече задължи инспекцията да наблюдава да няма злоупотреби. Контролът го има и ако има оплаквания, е добре да се кажат навреме, за да може да се констатират и да се вземат мерки", категоричен бе Калфин.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).