"Калиакра" с няколко тренировъчни плавания във Варненския залив

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:29 / 16.04.2014
878
Със старта на първия етап от "Тол Шипс" на 3 май, "Калиакра" ще направи своето завръщане на световната ветроходна сцена. Последната впечатлявaща проява на учебния ветроход бе в изданието на регатата "Tall Ships Race Historical Seas" през 2010 г.

Командването на баркентината е възложено на капитан Делян Радев, който има многогодишен стаж на борда на "Калиакра", както и стаж като помощник и старши помощник-капитан на други ветроходи, включително и чуждестранни. Повечето от членовете на екипажа са утвърдени фенове на ветроходството и участници в различни регати. След завършването на множество текущи ремонти на 5 април баркентината застанa на кея на Морска гара- Варна, където се провежда преглед и потягане на ветрилата и ще бъдат извършени няколко тренировъчни плавания във Варненския залив.

Подготовката на кораба и тренировъчните плавания ще се провеждат ускорено по строго спазван график до началото на регатата. По време на отделните етапи от регатата на борда на "Калиакра" се предоставят и места за пътници, които желаят да почувстват тръпката на морското ветроходство. Местата са продадени на чужденци, като има свободни от резервации каюти единствено за етапа от Варна до Новоросийск в периода 2-ри май - 10-ти май. След приключване на регата в румънското пристанище Констанца за прехода на УВК "Калиакра" до Варна на борда ще бъдат приети за практическо обучение допълнително 20 варненски деца и техните родители, които предварително "БМКЦ" ЕАД ще извози до Констанца с автобус.

Основен рекламодател и спонсор на "Калиакра" за тази регата е "Параходство Български морски флот" АД. Активно ще е и участието в регатата на община Варна,като с логото на кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата през 2019 г. баркентината ще стане посланик на каузата по света.


Виж коментарите (0)

Още по темата (31):
21.11.2014 Висока оценка за Варна за регатите "Тол шипс"
18.06.2014 Варна е почти сигурен домакин на следващата регата "Tall Ships"
28.05.2014 Стотици варненци посрещнаха българските ветроходи след "Тол Шипс"
28.05.2014 "Роял Хелена" донесе 5 награди за България от "Тол Шипс"
12.05.2014 Корабите от "Тол Шипс" в изложба на варненски художник
07.05.2014 Над 300 000 души посетили Варна заради "Тол шипс"
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).