Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Камери ще пазят Паметника на българо-съветската дружба и сградата на Областна администрация
Автор: Пламена Николова 16:49 / 25.02.2019Коментари (0)3482
©
71 200 лв. без ДДС ще плати държавата за охраната на няколко обекта, сред които Паметникът на българо-съветската дружба във Варна и сградата на Областна администрация, научи Varna24.bg

Това става ясно от обявена обществена поръчка от Областна управа във Варна за "Осъществяване на охранителна дейност на имоти - държавна собственост“. 

Средствата ще бъдат вложени в: "Осъществяване на охранителна дейност и видеонаблюдение на административна сграда на Областна администрация с адрес ул. Преслав № 26, град Варна“; "Осъществяване на охранителна дейност и видеонаблюдение на Паметника на съветската армия“; "Осъществяване на охранителна дейност и видеонаблюдение на обекти в м-т Траката, община Варна“; "Осъществяване на денонощна физическа охрана на обекти в с. Господиново, община Бяла, област Варна“

В документацията се посочва още, че:

Във всички обекти посочени в настоящата обществена поръчка има монтирани камери за видеонаблюдение, които са собственост на Възложителя.

Необходимата за изпълнение на договора за съответната обособена позиция техника, нейния монтаж и демонтаж са за сметка на изпълнителя.

Сигнално - охранителните известителни системи /СОИС/ се монтират с цел защита  от престъпни посегателства върху имуществото в охраняваните обекти.

Охраната включва поддържане на системите, наблюдение, регистрация, обработка и съхраняване на сигнали, получени в дежурната част на изпълнителя от СОИС, включително чрез алармената система и паник бутоните.

Изпълнителят се задължава да извършва периодично профилактика и да поддържа техническата изправност за своя сметка на монтираните в обектите охранителни системи, като подмяната на повредена / негодна / унищожена СОИС е / са за сметка на изпълнителя.

Подмяната на дефектни части / елементи на СОИС следва да бъде незабавна.

Да осигури необходимия брой охранители – за всяка една обособена позиция, за която е избран за изпълнител, като всеки един от екипа охранители следва да притежава сертификат от завършен курс на обучение и да отговаря на изискванията на Закона за частна охранителна дейност.

Да осигури качественото извършване на охранителната дейност, в съответствие с изискванията на Закона за частната охранителна дейност.

Да не се допуска нарушения на вътрешния и на обществения ред.

При основателно искане от страна на възложителя, следствие на констатирано незадоволително изпълнение на задължения, изпълнителя следва своевременно да смени един или повече охранители, пряко ангажирани с изпълнението на съответния договор с подходящ / и заместващ / и охранител / и.

Да организира и осъществи контрол при извършването на оценка на състоянието и степента на сигурност на охраняваните обекти, така че да предотврати неоторизирано и неконтролирано проникване в тях, както и да не се допусне посегателство над имуществото на Възложителя и/или физически лица, намиращи се в обектите.

В срок от 5 (пет) работни дни от сключване на договора, Изпълнителят да представи на възложителя за съгласуване / одобрение план и схема за охранявания обект и/или помещения, в които да бъдат подробно описани конкретната фактическа обстановка, функционалните задължения на изпълнителите на частната охранителна дейност.

Времето от подаване на сигнала до пристигането в обекта / помещението следва да не надвишава определеният от Възложителя "Срок за реакция"  -  до 15 минути.

Под "Срок за реакция" следва да се разбира времето, за което мобилен/и охранителен/и екип/и, при получен сигнал за нарушение от охранявано помещение/ обект, ще пристигне до него, за своевременна защита от престъпни посегателства на имуществото, намиращо се в охранявания обект/ помещение.

Изпълнителят е длъжен да извършва огледи на обектите/ помещенията и при констатиране на условия и/или предпоставки за извършване на противоправни посегателства, заедно с Възложителя да предприеме съответните мерки за отстраняването им.

В случай на опит за противоправно посегателство спрямо охраняваното имущество и/или живота и здравето на физически лице в обекта/ помещението, както и при осъществяване на такова, изпълнителят е длъжен да предприеме всички позволени от законите на Република България мерки за защита на живота и здравето на лицата в обекта и на имуществото на Възложителя, като и незабавно да уведомява органите на МВР и Възложителя.

Изпълнителят е длъжен при възникване на пожар, природни бедствия, аварии или други подобни непредвидени обстоятелства, незабавно да уведоми съответните компетентни органи и Възложителя и да предприеме незабавни мерки за предотвратяване и ограничаване на вредните последици.

При изпълнение на служебните си задължения, изпълнителите на частна охранителна дейност изпълняват задачи, поставени им от длъжностното лице, ръководещо спасителните дейности и дейностите по отстраняване на опасностите за населението.

При ситуации, насочващи към извод, че е налице кражба, увреждане и/или унищожаване на имущество на Възложителя, Изпълнителят следва да запази местопроизшествието и да окаже съдействие на полицейските органи за извършване на оглед, намиране на свидетели и/или други правомерни действия за запазване интересите на Възложителя.

Охранителният състав има право да използва физическа сила и/или помощни средства само случаите предвидени в Закона за частната охранителна дейност.

Използването на физическа сила и/или помощни средства се съобразява с конкретната обстановка, характера на правонарушението и личността на правонарушителя.

Използващият физическа сила и/или помощни средства взема всички мерки за опазване на живота и здравето на лицата, срещу които е насочена.

Използването на физическа сила и/или помощни средства се преустановява незабавно след постигане на законната му цел. Забранява се използването на физическа сила и/или помощни средства по отношение на видимо малолетни лица и бременни жени.

За всеки случай на задържане, използване на физическа сила и/или помощни средства се изготвя писмен доклад до ръководителя на охранителната дейност и до Възложителя.

Изпълнителят е длъжен да отразява и съхранява информация за обекта, съдържаща данни за дежурствата, констатираните нарушения или други данни, свързани с изпълнението на задълженията му.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: