Камионите ще минават по алтернативен на Аспаруховия мост път, изграждат го до месец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:40 / 21.04.2016
2688
Общината препоръчва на водачите на тежкотоварни автомобили да избягват Аспаруховия мост в пиковите часове, като за целта се изгражда алтернативен маршрут за придвижване към пристанището. Това съобщи в ефира на Дарик Варна зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов. Очаква се до месец да бъде построен алтернативен път, за да отпадне качването на камионите на "детелината" и така да се облекчи трафикът, обясни той.

За да се избегнат задръстванията, се пускат в движение повече автобуси. От общината призовават варненци да използват масово градския транспорт, или да се качват по няколко души, ако пътуват с лични автомобили. Спрямо трафика се регулират и светофарните уредби, добави Иванов.

В администрацията са получени много предложения от граждани как да се облекчи пътуването по моста, сред които да се глобяват водачите, пътуващи сами сами, или движението на коли да се забрани изцяло в определени часове. Това няма как да стане, тъй като мостът е единственият възел, който свързва града с южната част на страната, коментира зам.-кметът.

Той определи идеята да се ползва воден транспорт като добра, но уточни, че за момента реализацията й не е възможна, тъй като изисква време и организация.

Има сериозен проблем с извозването на боклука в "Аспарухово", призна Иванов. Прави се всичко възможно обаче сметта се събира. Ако се наложи, ще се направи промяна в графика на специализираните автомобили, посочи той. Затруднения има и в придвижването на общинските "паяци", но дейността им няма да спре. Неправилно паркиралите ще бъдат санкционирани, увери зам.-кметът. По негови думи на ден във Варна се репатрират средно около 30 коли.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (142):
10.05.2021 Ограничават за три часа движението в едната лента по Аспарухов мост
15.04.2021 Затвориха за ремонт част от Аспарухов мост, задръстванията са огромни
13.04.2021 Затварят за ремонт част от Аспарухов мост в четвъртък
17.02.2021 Започна дългоочакваният ремонт на клаповия мост във Варна
02.02.2021 Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен! Предстои укрепване на свлачището на "Трифон зарезан"
26.01.2021 Затварят едното платно на Аспарухов мост за ремонт на дефектирала фуга
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).