Кампания "Диабет" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:58 / 12.11.2014
1333
И тази есен на 14 ноември - Световния ден за борба с диабета, студентите-медици ще осъществят ежегодната кампания "Диабет". Mежду 9:00 и 12:00 ч. всички желаещи, които искат да проверят нивата на кръвната си захар, ще могат да го направят напълно безплатно в някой от четирите пункта: Университетската болница "Св. Марина", Медицинския университет, Факултета по дентална медицина и Икономическия университет.

От 18.30 часа във II аудитория на МУ-Варна ще се проведе лекционен модул, на който ще бъде направено обобщение на кампанията. Ще бъдат дадени съвети и насоки за превенция и профилактика на захарния диабет, специално внимание ще бъде обърнато и на това, какви трябва да бъдат хранителният и двигателният режим при пациентите, страдащи от заболяването.

На събитието са поканени както преподаватели и студенти, така и граждани на Варна, интересуващи се от темата.
Това е седмата по ред кампания, която организират Студентският съвет към МУ-Варна, Асоциацията на студентите по медицина във Варна, Асоциацията на студентите по Дентална медицина - Варна , Асоциацията на студентите по Фармация във Варна и Клиника по ендокринология и болестите на обмяната в Университетската болница "Св. Марина" във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).