Кампания "Великден за всеки" ще събира пари за агнешко на пенсионерите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:57 / 16.02.2016
801
Кампания "Великден за всеки" представи днес във Варна омбудсманът Мая Манолова, предаде репортер на Varna24.bg.

"Става дума за българските пенсионери, които получават малко над 300 лв., прага определен от правителството. Факт е, че каквато да бъде границата винаги ще има хора, които ще получават с по лев или два отгоре. Така че държавата не може да си позволи според разчетите да подкрепи всички. Смятам, че всички ние, които получаваме високи доходи, всички хора, които живеят нормално, могат да отделят по 40 лв. за Великден. Кои са те ли? Ами кметът, областният управител, администрацията, общинските съветници, бизнеса, шефовете на общински дружества, нотариусите, съдебните изпълнители, шефовете на енергоразпределителното дружество, магистратите...Така като ги изкарвам, мисля че кампанията има много широк кръг от евентуални донори. Мисля, че това е добре за всеки в навечерието на християнския празник да има възможност да бъде подсетен и да прояви минимален жест на съпричастност и уважение", обясни Мая Манолова.

Идеята и е в кампанията да се включат граждански организации и доброволци във всяка една община, там където има местен обществен посредник той ще бъде партньор. Предложението за това на кого да бъдат предоставени тези помощи се очаква да дойде от пенсионерските клубове. Те най-добре познават своите членове, смята Манолова.

"Аз разчитам освен официалната организация много хора да го направят чисто спонтанно. Всеки има хора, които бедстват и могат да бъдат препоръчани да получат средства за нормално прекарване на празника. Областния управител също обеща да подкрепи тази инициатива. Държавни органи и институции могат да осъществят мониторинг как се развива процеса, защото аз с моя екип няма да мога да огрея във всяка община. Ще има сметки, картички и натурални дарения. Има интерес от много граждански организации да станат партньори на тази инициатива, има големи фирми, които са готови да дарят пари. На мен ми се иска това да се случи по места. Не централизирана сметка, която ще доведе до анонимност", каза още Манолова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).