Кампания под мотото "Ние сме ЗА превенцията на ХИВ" се провежда във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:29 / 01.12.2016
705
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кампания под мотото "Ние сме ЗА превенцията на ХИВ" се провежда във Варна. Това съобщиха за "Фокус" от Дирекция "Превенции", Община Варна, която съвместно с организациите от Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН за девета поредна година организира АНТИСПИН кампания по повод Световния ден за борба със СПИН - 1 декември. 

Акцент на инициативата е превенцията и информираността на младите хора, относно ХИВ-инфекцията, както и изразяване на съпричастност към засегнатите от нея. Кампанията започна на 29 ноември и ще продължи до 2 декември. 

Дейностите по кампанията се реализират от специалисти и доброволци от дирекция "Превенции", Градски превантивен клуб, Регионална здравна инспекция-Варна, Асоциацията на студентите по медицина - Варна, Студентските съвети на Медицински университет, Варненски свободен университет и Технически университет, Фондация "SOS - семейства в риск". В рамките на инициативата ще се състоят информационни кампании в 8 варненски гимназии. 

Доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат обучителни сесии, ще раздават превантивни и образователни материали. 

Кампания под мотото "Ние сме ЗА превенцията на ХИВ" се провежда в Медицинския университет, Варненския свободен университет и в Техническия университет. Студенти-доброволци раздават превантивни и образователни материали. Желаещите да узнаят своя ХИВ-статус, ще могат да се изследват анонимно и безплатно в мобилни медицински кабинети от 11.00 часа до 13.00 часа в Медицински университет "Проф. д-р П.Стоянов"- пред Ректората.
Заключителна лекция в Медицинския университет ще се състои тази вечер от 18.30 часа в Първа аудитория, на тема "Превенция на ХИВ/СПИН и професионалния риск при медицинските специалисти".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).