Кампания в подкрепа на приемната грижа във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:19 / 20.10.2014
689
Български Червен кръст за четвърта поредна година подкрепя усилията на професионалистите в областта на грижата за деца, които поради различни причини не могат да живеят със собствените си родители. Кампанията по Приемна грижа се провежда благодарение на усилията на най-младите членове на червенокръстката организация - доброволците на Българския младежки Червен кръст.

Информационната кампания е по проект "Социална програма за предоставяне на услуги и подкрепа за деца и младежи, напускащи социалните институции", реализиран с финасовата помощ на фондация "Велукс" и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа.

Сред партньорите, които подкрепят доброволците на БМЧК - Варна в това начинание, са организации - доставчици на социални услуги за деца, сред които ЦОП - Варна, дирекция за Социално подпомагане, отдел "Закрила на детето".

На 19 октомври, на входа на Морската градина, доброволците проведоха импровизирано ателие по рисуване с децата, излезли на разходка с родителите си. Докато децата се забавляваха, родителите получиха информационни материали за приемната грижа и координатите на доставчика за Варна, Центъра за обществена подкрепа.

В театрален клуб "Щурче", на 23 и 24 октомври, актьорът Христо Колев, известен като бате Ицо, заедно с доброволци от БМЧК - Варна, ще проведе артистични работилнички с деца от приемни семейства.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).