Канят младежи на безплатен семинар във Варна в неделя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:00 / 15.09.2017
1668
Национално Сдружение "Младежки Глас" организира тази неделя безплатен семинар за младежи в гр. Варна. Събитието е по проект "Структурен диалог за образователната система, допълнителната квалификация и предприемачеството" - 2017-2-BG-KA347-036629, който се реализира от клона на сдружението в София и цялата страна.

На 17.09.2017г. /неделя/ от 13:00 часа в гр.Варна, Младежки дом, зала 12 ще се проведе семинара за младежи до 29-годишна възраст по проекта. Младежите ще се включат в дискусии и работни групи за идентифициране на проблемите в образователната система, допълнителната квалификация и предприемачеството в България. Участниците ще получат сертификати - Youthpass, за придобиване на умения и компетенции.

Всеки желаещ може да заяви участие в събитието като попълни анкета на този линк: http://bit.ly/mladezhki-glas, организаторите ще се свържат с младежите на посочените им контакти след попълване на въпросника.

Програмата ще включва: социални роли, активност и предприемачество. Модулът ще илюстрира предприемчивостта на мисленето и предприемачеството като възможност за преодоляване на безработицата и използване на местните ресурси. Използвани методи: брейнсторминг, интерактивни дискусии-конструктивни обсъждания, генериране на идеи; интерактивни методи, базирани на участие; работа по групи; ролеви игри, симулации; структурен диалог; неформално учене и др.

Втората част от срещата ще се осъществи на 18.09.2017г. /понеделник/ в регионална конференция за структурния диалог като ключов инструмент за идентифициране на потребностите и проблемите на младежта, чрез създаване на навици за интензивно общуване с местната и централна власт. Конференцията ще обедини конкретни идеи, които да намерят отражение в процесът на формиране на младежки политики между институциите, бизнеса и младите хора.

Всяка от страните ще има възможност да представи своята гледна точка и предложения за развитие на младите хора в региона. Ще се разработи документ от всяка среща, включващ предложенията на страните. Сдружението ще организира 5 младежки конференции на регионално ниво в предварително избрани областни центрове на страната /Видин, Враца, Варна, Бургас, Пловдив/ и една заключителна национална конференция, планирана за град София.

Всички разработени до момента документи ще бъдат обединени в един, който ще бъде представен на финалната заключителна среща в гр. София като целта е с предложените дейности да бъдат запознати всички заинтересовани страни.

Следите страницата на сдружението в социалната мрежа и на официалния интернет сайт: www.mg2007.bg

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).