Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Канят на "Зимна приказка" - концерт от поредицата "Варненско лято за деца"
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 01.12.2023Коментари (0)902
©
Красотата на зимата дава вдъхновение за декемврийския концерт от поредицата "Варненско лято за деца“, образователен модул от програмата на Международния музикален фестивал "Варненско лято“. Концертът ще бъде на 3 декември от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Концертът спектакъл "Зимна приказка“ е съвместен проект на НУИ "Добри Христов“, Община Варна и БНТ Варна и е продължение на поредицата "Приказките на Госпожа Виола“ с обичаната от децата на морския град Румяна Петрова, директор на НУИ “Добри Христов". Госпожа Виола ще е водеща на спектакъла. Първи на сцената ще излязат музикантите от Младежкия симфоничен оркестър на Националното училище по изкуствата "Добри Христов“- Варна, под палката на маестро Страцимир Павлов.

Разнообразната програма на този концерт-спектакъл ще представят талантливи солисти и участници в музикалните и танцови състави на Национално училище по изкуствата “Добри Христов": Камерен оркестър с младия диригент Стефан Славчев, Народен оркестър с ръководител Симеон Симеонов, Детски фолклорен ансамбъл с ръководители Иванка Друмева и Недко Царев, балетни и фолклорни танцови състави с ученици от първи до дванадесети клас.

“Ще разкажем на варненските деца и техните родители една зимна приказка с музика, вдъхновена от прелестта на зимните дни и коледните празници - споделя Румяна Петрова. - Ще прозвучат музикални пиеси, които винаги свързваме с белия сезон. В програмата сме включили класически шедьоври от Вивалди, Бетовен и Щраус, коледни поп и джаз стандарти (It’s beginning to look a lot like Christmas, Thank God it’s Christmas) и коледни песни от цял свят. Ще видим и любими характерни танци от балета "Лешникотрошачката“ на Чайковски, превърнали се в емблема на зимните празници. Ще има и звънки коледни песни от българския музикален фолклор ("Стани Нине Господине“, "Вила мома дор три венци“), традиционната "Копаница“ за акордеонен ансамбъл и "Шопски танц“ в изпълнение на ансамбъл за български танци."

Децата от публиката, които седнат на музикалните килимчета на сцената, отново ще участват активно в сценичното действие, защото Госпожа Виола е подготвила за тях музикални игри. А празничната атмосфера ще даде настроение на всички - участници и гости - за подготовката на прекрасните коледни и новогодишни празници.

Началото на концерта е от 11 часа на 3 декември. Билетите са по 5 лв. за възрастни, по 2 лв. за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 7 години е безплатен. Билети от касата на Фестивалния комплекс и онлайн от Сайта на Фестивалния комплекс.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: