Канят варненчета да рисуват за Международния ден без найлонови торбички

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:54 / 03.07.2023
787
Канят малки варненчета да рисуват за днешния Международен ден без найлонови торбички, научи Varna24.bg.

Елате на 3 юли на фестивала "Зелена революция“, за да отпразнуваме подобаващо Международния ден без найлонови торбички. Ще рисуваме и творим заедно уникални торби. Темата е “Мисия Планета". Всички деца над 6 години могат да се включат в най-забавния и пъстър конкурс. Входът е свободен, материалите за творчество са осигурени от "За Земята“, а торбичките – от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие – Ecovarna, съобщиха организаторите.

Всяко детско произведение ще бъде заснето и публикувано в галерия за гласуване през фейсбук страниците на Улицата на готвачите и на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие – Ecovarna. Малкият художник, събрал най-много гласове до 08.07 (събота), ще получи награда.

Конкурсът за рисувана торбичка ще се проведе днес - 3 юли от 18 часа в шатра "Еко работилници“ на "Зелена революция“ в градинката до Община Варна.

Всеки път, когато пазаруваш с торба за МНОГОКРАТНА употреба, печелиш ти, печели и Земята. “Торбичка ли? #НеМерсиНосяСи“.

А защо е убийствено за природата използването на найлонови торбички и пластмасови изделия за еднократна употреба, ще разберете от демонстрацията "Изследване на микропластмаса с микроскоп“ отново на 3 юли и отново на "Зелена революция“ в шатрата за дискусии от 12 до 16 ч. Никола от LessPlastic Bulgaria ще разкаже какво представлява микропластмасата и как тя попада в околната среда. Ще има и демонстрация, в която може да участвате. Заповядайте и се запознайте отблизо с тази актуална тема и възможните разрешения на проблема с прекомерната употреба на пластмаса.

От 16 до 18 ч ще се проведе фото акция "Чисто Черно море“ на плажа под хотел "Черно море“. Ако се интересувате по-дълбоко от темата, за вас е форумът "Как да се придвижим към целта Нулеви отпадъци" в зала "Пресцентър“ във Фестивален и конгресен център – Варна от 10 до 12 ч на 3 юли. От 20 ч ще сме отново на фестивала за прожекцията на филма "Море на вятъра“ (Wind2Win).

Днес от 12:00 до 16:00 часа в рамките на фестивала ще се проведе изследване за микропластмаса с микроскоп с Никола Бобчев от Lessplastic Bulgaria.

От 16:00 до 18:00 часа - Фото акция "Чисто Черно море“ на плажа до хотел "Черно море“ – включи се и ти!

От 18:00 до 19:00 часа - Конкурс за рисувана торбичка

От 19:00 до 20:00 часа - Лекция "Що е то микропластмаса?“

От 20:00 до 22:00 часа - прожекция на филма "Море на вятъра“ (Wind2Win) – 45 мин.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).