"Капачки за Бъдеще" идват във Варна, нека помогнем на недоносените бебенца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:25 / 04.04.2019
2178
Малко хора знаят, че всяко десето дете в България се ражда недоносено. Още по-малко хора знаят, че повечето болници в малките населени места разполагат с кувьози от 90-те, 80-те, а някои дори от 70-те години на миналия век. И тук “разполагат" не е правилната дума, защото повечето от тези кувьози са амортизирани или направо неработещи. А това поставя в риск здравето на недоносените деца.

Преди година и половина никой не повярва, че Мартина Йорданова и Лазар Радков ще успеят да постигнат нещо със събиране на пластмасови капачки. Днес обаче тяхната кампания “Капачки за Бъдеще" вече е събрала и рециклирала близо 70 000 кг пластмаса, а с парите е закупила осем 8 кувьоза!!!

Шест вече е дарила в болниците в Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора, Троян и Кнежа (в Кнежа ще бъде дарен тази събота на 06.04) и още два предстоят да намерят своя нов дом до края на април, където има най-голяма нужда от тях.

Новините за успеха на кампанията бързо се разпространяват и десетки български градове и села се включват като в настоящия момента “Капачки за Бъдеще" има 326 доброволни пункта в 107 населени места.

В допълнение към това редица градове решават да станат домакини на следващото голямо събиране на капачки, където всички доброволци ще могат да предадат своите капачки на локално организирани събирания в полза на болниците в малките населени места.

07.04.2019 (неделя) -  Плевен, Велико Търново, Варна, Враца, Шумен и Пазарджик;

13.04.2019 (събота) – София и Пловдив;

14.04.2019 (неделя) - Благоевград

Тази неделя (на 07.04) ще ви очакваме във ВАРНА. Ще бъдем на паркинга на магазин МЕТРО между 10:00 и 14:00 часа.

Организаторите вярват, че от тази кампания ще се съберат средства за поне още 4 кувьоза, които да подменят старата и амортизирана апаратура в още четири малки общински болници.

И това май е една от малкото или дори единствената кауза, която обединява цяла България и особено големите градове в помощ на малките и най-нуждаещите се населени места. И със сигурност една от малкото със 100% прозрачност и която дарява 100% от събраните средства и НЕ плаща никакви хонорари на никого, понеже се движи изцяло и само от доброволци.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).