Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Карин дом кани младите хора да се включат с оригинални идеи в проект "Посланици на доброто“
Автор: Екип Varna24.bg 15:54 / 05.10.2016Коментари (0)1366
©
Фондация Карин дом, Варна е активна гражданска организация, с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. Организацията работи усилено за изграждане на толерантност в българското общество и промяна на нагласите към децата и хората със специални нужди, както и за насърчаване на доброволчеството у младите хора.

Стартирайки инициативата "Посланици на доброто", Карин дом иска да стимулира доброволчеството и филантропията сред ученици и студенти, тяхната активност и ангажираност към социални каузи.

Фондация Карин дом е организация с богат опит в работата с доброволции иска да подкрепи идеите на младите хора за промяна на обществото, насочени към децата със специални потребности. През своята 20-годишна история Карин дом е разчитал изключително много на своите доброволци от страната и чужбина. Много от тях се връщат през годините като утвърдени специалисти, които са намерили своя професионален път с помощта на наученото в Карин дом и в работата си като доброволци.

В конкурса могат да участват: ученици и младежи от държавни и частни училища, висши учебни заведения, спортни, музикални и други школи, спортни клубове, младежки НПО и др. в град Варна. Идеите ще се реализират групово, като няма ограничение за брояна участниците в групите. Одобрени и финансирани ще бъдат 12 проекта. Идеите, с които ще кандидатстват участниците трябва да са насочени към децата със специални нужди. Те могат да бъдат, например: творчески, спортни, музикални или други инициативи, благотворителни кампании или друг вид дейности, чрез които младежите във Варна да станат посланици на промяната във взаимоотношенията с децата със специални потребности. 

Всички, които проявяват интересда се включат в конкурса за младежки доброволчески идеи на Карин дом, могат да се присъединят към предвидените мотивационни срещи на:10 октомври (понеделник) от 11:15ч. или на 14 октомври (петък) от 14:15ч., които ще се проведат в сградата на фондацията (в Морската градина, зад Пикадили парк).

В срещите ще се включат личности с опит в подготовката на проекти и доброволчески инициативи, а психолог от Карин дом ще запознае участниците с предизвикателствата пред децата с увреждания и техните семейства. Как да бъдем по-солидарни, етични и толерантни към нашите различни връстници, съученици, съседи. Всеки участник ще може да сподели своята идея, да намери отговор на въпросите си, за да я реализира по-успешно.Оценяването ще стане от комисия на база реална приложимост, креативност и въздействие.
Срокът за кандидатстване е до 31.10.2016. 

Срокът за реализиране на проектите е до 31.05.2017г.
Формулярът за участиеи повече информация можете да намерите на сайта на Фондация Карин дом - www. karindom.orgили на email: draykova@karindom.org








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: