Карин дом кани младите хора да се включат с оригинални идеи в проект "Посланици на доброто“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:54 / 05.10.2016
1396
Фондация Карин дом, Варна е активна гражданска организация, с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. Организацията работи усилено за изграждане на толерантност в българското общество и промяна на нагласите към децата и хората със специални нужди, както и за насърчаване на доброволчеството у младите хора.

Стартирайки инициативата "Посланици на доброто", Карин дом иска да стимулира доброволчеството и филантропията сред ученици и студенти, тяхната активност и ангажираност към социални каузи.

Фондация Карин дом е организация с богат опит в работата с доброволции иска да подкрепи идеите на младите хора за промяна на обществото, насочени към децата със специални потребности. През своята 20-годишна история Карин дом е разчитал изключително много на своите доброволци от страната и чужбина. Много от тях се връщат през годините като утвърдени специалисти, които са намерили своя професионален път с помощта на наученото в Карин дом и в работата си като доброволци.

В конкурса могат да участват: ученици и младежи от държавни и частни училища, висши учебни заведения, спортни, музикални и други школи, спортни клубове, младежки НПО и др. в град Варна. Идеите ще се реализират групово, като няма ограничение за брояна участниците в групите. Одобрени и финансирани ще бъдат 12 проекта. Идеите, с които ще кандидатстват участниците трябва да са насочени към децата със специални нужди. Те могат да бъдат, например: творчески, спортни, музикални или други инициативи, благотворителни кампании или друг вид дейности, чрез които младежите във Варна да станат посланици на промяната във взаимоотношенията с децата със специални потребности. 

Всички, които проявяват интересда се включат в конкурса за младежки доброволчески идеи на Карин дом, могат да се присъединят към предвидените мотивационни срещи на:10 октомври (понеделник) от 11:15ч. или на 14 октомври (петък) от 14:15ч., които ще се проведат в сградата на фондацията (в Морската градина, зад Пикадили парк).

В срещите ще се включат личности с опит в подготовката на проекти и доброволчески инициативи, а психолог от Карин дом ще запознае участниците с предизвикателствата пред децата с увреждания и техните семейства. Как да бъдем по-солидарни, етични и толерантни към нашите различни връстници, съученици, съседи. Всеки участник ще може да сподели своята идея, да намери отговор на въпросите си, за да я реализира по-успешно.Оценяването ще стане от комисия на база реална приложимост, креативност и въздействие.
Срокът за кандидатстване е до 31.10.2016. 

Срокът за реализиране на проектите е до 31.05.2017г.
Формулярът за участиеи повече информация можете да намерите на сайта на Фондация Карин дом - www. karindom.orgили на email: draykova@karindom.org

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...
Икономист: Заплатите обърнаха демографската криза
Интересна изложба ще зарадва варненци
Свикаха кризисен щаб заради бурята във Великотърновско
Изпратиха златните момичета от лагера край Варна с церемония за О...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).