Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Карин дом организира Международна практическа конференция
Автор: Пламена Николова 17:14 / 24.02.2020Коментари (0)1104
©
На 30-31-ви март Фондация Карин дом организира във Варна Международна практическа конференция "Ефективни подходи за подкрепа на ранното детско развитие и междусекторно сътрудничество“.

Форумът цели да обедини усилията на здравни специалисти, терапевти, възпитатели, доставчици на социални услуги, родителски организации, за ефективна подкрепа на ранното детско развитие и приобщаване на децата със специални нужди в общността.

Лектори в конференцията са водещи специалисти от САЩ, страните от Черноморския регион и България, работещи в сферата на детското здраве, ранна детска интервенция, аутизъм, политики за ранно детско развитие и приобщаващо образование, които ще споделят ефективни подходи за ранно проследяване и приобщаващи практики:

- Д-р Енис Шабан, Турция – водещ специалист в анализ на походката и движенията, част от екипа на проф. Мемек Йозек;

- Джудит Нюман, САЩ- международен консултант за развитие и реализиране на политики и практики, свързани със системите за интервенция в ранна детска възраст;

- Катрин Хислоп, САЩ- консултант по аутизъм и поведение с над 22 години опит в работата с малки деца с разстройства от аутистичния спектър и техните семейства;

- Елеана Логотети, Гърция – психолог и обучител по Системата за общуване чрез размяна на картинки PECS (Picture Exchange Communication System);

- Проф. Иван Иванов, България – специалист по педиатрия и детска неврология; началник на отделението по детска неврология и Клиниката по педиатрия в УМБАЛ "Св. Георги", Пловдив;

- Обучителен екип на Карин дом – експерти с голям практически опит при работата с деца със специални потребности.

Събитието е насочено към: терапевти, психолози, логопеди, специални педагози, ресурсни учители, ерготерапевти, рехабилитатори, кинезитерапевти, социални работници, които са свързани пряко с терапията и интервенциите при деца, педагози от общообразователни детски ясли и градини и училища, медицински специалисти, студенти и родители. За участниците са предвидени практикуми и през двата дни.

За регистрация и билети посетете страницата на събитието тук: https://karindom.org/coff-karindom-2020-varna/

Карин дом е терапевтичен център за деца със специални нужди, основан през 1996г., който предлага услуги на повече от 300 деца годишно от цялата страна. Услугите на Карин дом са насочени, както към децата със специални нужди и техните семейства (за деца от 0 до 8г.), така и към всички специалисти в сферата, които имат нужда от надграждане на знания и умения за работата си с децата със специални потребности. В последните години Карин дом работи в посока застъпничество, приобщаващи практики и провеждане на обучения за начални учители, медицински специалисти, студенти и др., за да могат да се чувстват по-уверени и ефективни в работата си с децата.

Карин дом е инициатор и двигател на развитието на ранната интервенция в България - екипът консултира годишно над 120 семейства с деца на възраст от 0 до 3г.,при  които имат риск от изоставане в развитието или специални нужди от подкрепа, чрез мобилни услуги в дома и на ниво родилен дом. Програмата постига отлични резултати благодарение на иновативния семейно-ориентиран подход, който подпомага родителския капацитет и участието на семейството в развитието и постиженията на детето.

Мисията на Карин дом е все повече деца със специални нужди и техните семейства да получават достъпни и качествени услуги от специалисти в цялата страна. Чрез обученията и конференциите, които провежда, организацията се стреми да променя нагласите към децата със специални нужди и обучава професионалистите, които работят с тях на добри практики на професионалисти от цял свят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: