Карин дом подготвя конкурс за строителство на Център за работа с деца

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:43 / 07.10.2020
1517
Фондация Карин дом, която в продължение на повече от 24 години предоставя услуги за деца със специални нужди и техните семейства, подготвя конкурс за избор на строителна компания за изграждането на своя нов Център за работа с деца. От няколко години Карин дом работи в посока осигуряване на нова сграда, която да развива в по-голям обхват услугите за деца и семейства, както и обучителната дейност на организацията.

Архитектурният проект беше избран чрез анонимна процедура в международен конкурс сред 174 участници от 48 страни. Архитектите, работещи в Берлин, Биляна Асенова и Саша Чабати спечелиха конкурса с ясна концепция за ефективна и компактна сграда, която запазва в максимална степен естествената среда на терена. Изграждането на новия център във Варна се осъществява по проект на Фондация "Карин дом", финансиран от Фондации Велукс. Благодарение на Община Варна е осигурен парцелът за строежа, гласуван с пълно мнозинство от Общинския съвет през 2019г.

В тази връзка Карин дом проучва интереса на потенциалните участници и техния капацитет. Строителството ще бъде възложено с технически и работен проект по всички части, както и авторски надзор от страна на проектантите. Център за работа с деца "Карин дом" ще бъде изграден в гр. Варна, в непосредствена близост до идеалния център на града – между улиците “Дойран" и “Кирил Шиваров" в имот с идентификатор 10135.2556.383 .

ОБЩИ ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ:

Площ на УПИ – 2 450 кв.м

ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ: 710,20 кв.м

Обща РЗП: 2 890,50 кв. М

Категория на строежа съгл. чл. 137 от ЗУТ – ЧЕТВЪРТА.

Допълнителна информация във връзка с предстояща процедура за избор на строителна компания можете да видите от сайта на Карин дом: https://karindom.org/prouchvane-stroitelstvo-nova-sgrada-karindom/

Строителни фирми, които имат интерес към проекта, могат да участват в пазарното проучване на Карин дом като попълнят анкета до 20.10.2020г. ТУК: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnDk3L5EcxU6PqiNJkQGcngNRdG-aLbbNzfmGkgSAUOrB64Q/viewform?gxids=7628

Желанието на Карин дом е да прецизира условията на отворена и прозрачна процедура за избор на изпълнител, който има опит в строителството на сгради със сходни на проекта функции, доказан професионализъм и качество на изпълнение, финансова стабилност и мотивация да допринесе за каузата на Карин дом.

В новата сграда, Карин дом ще може да развива хидротерапията - една желана и търсена услуга за деца и младежи с двигателни затруднения от 0 до 18г. Сградата ще разполага със зала за ерготерапия и уникална за България сензорна зала. Ще разполага с: медицински блок, зали за: електротерапия, индивидуална терапия и диагностика, сензорно-моторни занимания, демонстрационна кухня, музикотерапия, арт терапия, както и модерен обучителен център със семинарна зала и др.

Имейл за въпроси: competition@karindom.org

Сайтове: www.karindom.org, www. competition.karindom.org.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).