Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Карин дом подготвя конкурс за строителство на Център за работа с деца
Автор: Пламена Николова 08:43 / 07.10.2020Коментари (0)1488
©
Фондация Карин дом, която в продължение на повече от 24 години предоставя услуги за деца със специални нужди и техните семейства, подготвя конкурс за избор на строителна компания за изграждането на своя нов Център за работа с деца. От няколко години Карин дом работи в посока осигуряване на нова сграда, която да развива в по-голям обхват услугите за деца и семейства, както и обучителната дейност на организацията.

Архитектурният проект беше избран чрез анонимна процедура в международен конкурс сред 174 участници от 48 страни. Архитектите, работещи в Берлин, Биляна Асенова и Саша Чабати спечелиха конкурса с ясна концепция за ефективна и компактна сграда, която запазва в максимална степен естествената среда на терена. Изграждането на новия център във Варна се осъществява по проект на Фондация "Карин дом", финансиран от Фондации Велукс. Благодарение на Община Варна е осигурен парцелът за строежа, гласуван с пълно мнозинство от Общинския съвет през 2019г.

В тази връзка Карин дом проучва интереса на потенциалните участници и техния капацитет. Строителството ще бъде възложено с технически и работен проект по всички части, както и авторски надзор от страна на проектантите. Център за работа с деца "Карин дом" ще бъде изграден в гр. Варна, в непосредствена близост до идеалния център на града – между улиците “Дойран" и “Кирил Шиваров" в имот с идентификатор 10135.2556.383 .

ОБЩИ ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ:

Площ на УПИ – 2 450 кв.м

ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ: 710,20 кв.м

Обща РЗП: 2 890,50 кв. М

Категория на строежа съгл. чл. 137 от ЗУТ – ЧЕТВЪРТА.

Допълнителна информация във връзка с предстояща процедура за избор на строителна компания можете да видите от сайта на Карин дом: https://karindom.org/prouchvane-stroitelstvo-nova-sgrada-karindom/

Строителни фирми, които имат интерес към проекта, могат да участват в пазарното проучване на Карин дом като попълнят анкета до 20.10.2020г. ТУК: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnDk3L5EcxU6PqiNJkQGcngNRdG-aLbbNzfmGkgSAUOrB64Q/viewform?gxids=7628

Желанието на Карин дом е да прецизира условията на отворена и прозрачна процедура за избор на изпълнител, който има опит в строителството на сгради със сходни на проекта функции, доказан професионализъм и качество на изпълнение, финансова стабилност и мотивация да допринесе за каузата на Карин дом.

В новата сграда, Карин дом ще може да развива хидротерапията - една желана и търсена услуга за деца и младежи с двигателни затруднения от 0 до 18г. Сградата ще разполага със зала за ерготерапия и уникална за България сензорна зала. Ще разполага с: медицински блок, зали за: електротерапия, индивидуална терапия и диагностика, сензорно-моторни занимания, демонстрационна кухня, музикотерапия, арт терапия, както и модерен обучителен център със семинарна зала и др.

Имейл за въпроси: competition@karindom.org

Сайтове: www.karindom.org, www. competition.karindom.org.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: