Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Карин дом продължава работата си онлайн
Автор: Пламена Николова 12:24 / 08.04.2020Коментари (0)2269
©
Промените днес обхващат ежедневието на всички деца, но за децата със специални потребности е изключително важно да продължат с обичайния си ритъм на занимания. И въпреки че в момента не могат да посещават физиотерапевт, логопед, психолог..., това не е повод за бездействие. Защото без стимулиране децата много бързо загубват мотивация, губи се ценно време, забавя се темпа на учене и развитие на уменията, съобщават от Карин дом във Варна.

Извънредното положение е голямо предизвикателство за семействата с деца със специални нужди и за екипа на Карин дом е много важно те да бъдат професионално подкрепени от специалисти, запознати със състоянието на детето.

Екипът на Карин дом продължава да бъде на разположение за онлайн консултации. Работата и посещенията на децата макар и виртуално, върви по график и организацията продължава да работи активно със семействата. За всяко дете, специалистите на Карин дом дават конкретни и специфични предложения и идеи, които са подходящи за подпомагане на детето с наличните у дома ресурси.

През времето, което консултантите и терапевтите на Карин дом работят онлайн, основната цел е децата да продължат заниманията от вкъщи. Например за детете с диагноза Церебрална парализа – спастична форма, е много важно ежедневно да има двигателна активност. За да се преодолява спастично повишения мускулен тонус е необходимо да се прилага стречинг и да се изпълняват специфични упражнения. За деца с диагноза “Забавяне в говорното развитие, Нарушение в експресивната реч", е необходимо да упражняват ежедневно комуникативните си умения у дома чрез различни игри и стимули. За недоносените и родените с ниско тегло деца също е много важно да продължат консултациите със специалист. За децата от аутистичния спектър е много важно непрекъснато да развиват и надграждат уменията си и т.н.

Терапевтите окуражават семействата, дават подходящи съвети и направляват работата у дома, за да може родителят да се чувства по-спокоен и уверен, че детето продължава да учи и да се развива в желаната посока. Резултатите не закъсняват. Децата напредват стъпка по стъпка.

Вижте техните успехи по време на пандемия: https://karindom.org/golemite-uspehi-po-vreme-na-pandemia-karindom/

Времето е ценен ресурс за всички ни и е много важно да бъде използвано пълноценно. В днешната ситуация, когато са затворени ясли, детски гради и училища, за родителите е истинско предизвикателство да въведат нов график и среда за учене и игра у дома. При някои деца със различни здравословни състояния, двигателни затруднение, трудна комуникация, проблеми в храненето и много други, е още по трудно и понякога изглежда като мисия невъзможна.  

За това обучителният екип на Карин дом разработи онлайн лекции в помощ на родители и специалисти, които вече са с над 80 000 гледания. Лекците са безплатни и могат да бъдат гледани тук: https://karindom.org/free-online-trainigs-for-parents-2020/. Чрез онлайн лекции и консултации, Карин дом планира да подкрепи и българската общност от родители, живеещи в чужбина, изолирани и далече от своите близки и роднини.  

Родители, които искат да се свържат с Карин дом за въпроси и заявка за консултация, могат да го направят на следните телефони:

Екип “Ранна интервенция (за деца 0-3г), тел: 0876 655 220 

Записвания за консултации и график терапевтичен екип, тел: 0878 302 518 и 0878 419 140

Обучителен център, онлайн обучения, тел: 0885 770 676, trainingcentre@karindom.org

Други запитвания: karindom@karindom.org




Още по темата: общо новини по темата: 14907
22.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: