Карин дом стартира записвания по програма "Шанс за равни възможности"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:28 / 17.01.2020
1270
Фондация Карин дом започва годината с безплатна програма за родители, които имат притеснения относно развитието на своето дете - “Шанс за равни възможности“ за деца от 0 до 4 години от цялата страна.

Програмата стартира благодарение на събраните близо 20 000 лв. от Коледна кампания 2019 на Карин дом (продажбата на картички и календари), в която се включиха много компании и граждани от страната и чужбина.

В програмата могат да се включат напълно безплатно семейства, както от Варна, така и от страната и да се възползват от комплексна програма, проведена от екип от специалисти.

Чрез тази програма, екипът на Карин дом се стреми да предложи превенция и адекватна подкрепа за семейства с малки деца. Ще бъдат подпомогнати деца, които има забавяне в двигателната, познавателната и езиково-говорна област, затруднения в общуването и социалното развитие, както и с вече диагностицирано състояние. Към програмата могат да се обърнат и семейства, които имат притеснения за развитието на детето си и все още не са насочени към специализирани услуги.

Целта на програмата е ранна диагностика и включване на децата в терапевтични програми, за да се намали риска от изоставане и инвалидизация на по-късен етап.

Програмата включва: обследване, интензивна терапия и работа със семейството. Изготвяне на заключение и подробна програма за изпълнение от семейството у дома. В зависимост от конкретния случай със семейството работят следните специалисти: кинезитерапевт, психолог, логопед, социален работник. Детето се включва в различни терапии по преценка на специалистите. Необходимо е предоставянето на изследвания и медицински заключения ако детето има такива. Програмата не покрива разходи за настаняване, транспорт и храна.

Основното предимство на тази програма е, че терапията се случва пред родителите и с тяхно участие. Чрез програмата родителите ще получат информация и умения, да се справят в житейски ситуации и как да подпомогнат развитието на своето дете със специални потребности.

Програмата подпомага децата да развиват различни умения, включително:

• двигателни (ходене, хващане на предмети);

• комуникативни (жестове, говорене, разбиране);

• познавателни (решаване на проблеми, учене);

• изграждане на умения за самообслужване, социално и емоционално развитие

За да бъде записано детето в програмата е необходимо да бъде попълнена формата ТУК:

https://forms.gle/7NJ5izrGdFRWMMNK7

При запълване на местата регистрацията ще бъде затворена.

За допълнителна информация родителите могат да се свържат

с Карин дом на тел: 052/302 518, 0878 419 140

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).