Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Каруци, коне и шофьори без книжка застрашавали учениците във варненско село
Автор: Екип Varna24.bg 08:51 / 08.12.2015Коментари (1)912
© Varna24.bg
Движението на каруци и коне се явява заплаха за живота на децата в Основно училище "Добри Войников" в с. Каменар. Освен това по улиците в района преминават коли, управлявани от неправоспособни водачи, предимно от ромската махала. Това е установила училищната Комисия по безопасно движение по пътищата, съобщава "Дарик“.

Анализът е адресиран до Общинската комисия "Транспорт" с предложение за обезопасяване на района чрез изграждане на тротоар на ул. "Софроний Врачански", на която се намира школото. Освен това училищните власти предлагат да бъде поставен знак А19, предупреждаващ за опасност от внезапна поява на деца, тъй като в края на улицата има автоморга и по нея преминават коли.

Паркингът на голям супермаркет във "Виница" пък представлява заплаха за живота на децата от местното ОУ "Панайот Волов". От школото, намиращо се непосредствено до магазина, предлагат паркингът да бъде обезопасен. Оценка на пешеходните маршрути на първокласниците, чрез попълнен от родителите контролен лист, показва, че сред проблемите за малчуганите са кучетата в района, липсата на осветление, многото паркирани по тротоарите коли и липсата на тротоари на някои улици. Улица "Св. Д. Солунски", на която се намира училището, да стана еднопосочна, предлагат още от там.

Като проблеми за учениците в СОУ "Елин Пелин" във Варна пък са посочени начупените тротоари, каращите бързо шофьори и бездомни кучета в близката ромска махала. От СОУ-то настояват за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки, опресняване на маркировката и подмяна на тротоарните плочки.

От ОУ "Цар Симеон I" искат обновяване на "легналите полицаи" край входовете на училището. Изпъкнал изкуствен ограничител на скоростта може да бъде поставен и в района на кръстовището на улиците "Д-р Пискюлиев" и "Неофит Бозвели", заедно с жълта мигаща светлина, заради интензивното движение там и случващите се инциденти. На улиците около училището осветлението е много слабо и част от лампите не работят, алармират още от школото, намиращо се до Колхозния пазар.

Да се ограничи паркирането на автомобили по ул."Светослав Тертер" в района на Второ ОУ "Никола Вапцаров" в кв. "Възраждане". Забраната да е в сила от 7.00 до 17.00 часа, предлага училищната Комисия по безопасно движение по пътищата. От там смятат, че за учениците ще е по-безопасно, ако улицата стане еднопосочна в посока от бул. "Трети март" към "Кауфланд".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.12.2015 г.
0
 
 
В чъжбина,наобед,като излизат децата има полицаи и помагат за безопасното пресичане на учениците!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Либерализъм и консерватизъм в Европа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Абитуриентски балове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: