Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Катар с интерес към варненското пристанище
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 02.04.2016Коментари (0)1200
©
Министърът на транспорта на Катар е изявил желание да посети варненското пристанище. Шефът на транспорта в емирството ще посети Варна след десетина дни, разкри българският му колега Ивайло Московски.

"По всякакъв начин, по който намерим вариант да си партнираме с тях, ще е добре и за пристанище Варна", коментира министър Московски при визитата си в морската столица. Той припомни, че в Катар в момента се изгражда едно от най-големите пристанища в света.

Към момента не се обсъжда темата за отдаване на концесия на варненексото пристанище, уточни транспортният министър.

Близо 8 млн. лева е печалбата на Пристанище Варна за миналата година преди данъци, сочи отчетът на дружеството, който бе представен пред министъра. С около 1 млн. лева е увеличена печалбата на дружеството в сравнение с 2014 г. и почти два пъти спрямо 2013 г.

Общите приходи на "Пристанище Варна" ЕАД са увеличени с около 2 млн. лева и надхвърлят 68 млн. лв. През миналата година в терминалите на пристанището са обработени над 9,5 млн. тона товари. Отчетено е увеличение от близо 6,5% при контейнерите.

В пристанището продължава активното обновяване на машинния парк, повишаване на производителността и подобряване условията на труд. Само за 2015 г. са инвестирани около 10 млн. лева за подобряване на инфраструктурата и за закупуване на нова техника. 

Преди дни започна поетапната доставка на новопроизведени товарни платформи, които ще се обслужват от нови терминални влекачи, доставени са нови челни и телескопични товарачи. Планираните инвестиции през тази година ще надхвърлят 10 млн. лева, 4 млн. лв. ще бъдат инвестирани за подобряване на инфраструктурата на терминалите на пристанището, а за нова техника ще бъдат осигурени над 6 млн. лева.

През тази година се планира имплементирането на нови технически съоръжения за обработка на товари. Вече тече подготовката на открития през миналата година район около Морска гара - Варна, в който през този сезон ще бъдат приемани събития от международен мащаб, съвпадащи с отбелязване на 110-ата годишнина от откриването на съвременното варненско пристанище.

Пристанище Варна ще бъде за трети път домакин на престижната регата "Тол Шипс" от 1 до 4 октомври, получени са първи заявки за посещения от пътнически кораби, заявки за културни събития, а утре ще бъде даден старт на регата "Юнга", организирана със съдействието на пристанището.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: