Катастрофа прекрати петия етап от рали "Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:00 / 19.04.2015
959
Тежка катастрофа прекрати петия етап и първи за днес от рали "Варна". В скоростната отсечка "Виница 1" екипажът Стоян Добрев/Красимир Кръстев с Volkswagen Golf излетя от трасето и катастрофира. Причина за това бе многото вода и хлъзгавият асфалт. Инцидентът стана на една от най-бързитеотсечки в етапа. За щастие екипажът не пострада сериозно. В болница бе откаран за преглед навигаторът Красимир Кръстев, а етапът бе прекратен, намесиха се светкавично службите за безопасност. Екипажите, които не успяха да стартират, ще получат служебни времена.

Иначе рязката промяна във времето очаквано сложи отпечатък върху ралито. Дъждът и хлъзгавият асфалт се оказаха своеобразен тест за уменията на пилотите и доведоха до първото разместване на челната тройка в състезанието. Въпреки неприятното време по трасето отново имаше много публика - явно надпреварата набира популярност, което е и още една предпоставка рали "Варна" да се превърне в кръг от европейския шампионат, каквито са намеренията.

В петия етап "Виница 1" - 7,4 км, най-бърз от финиширалите се оказа пилотът на "Октан тим" Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев с Mitsubishi Lancer Evo 9, който и в четирите етапа вчера финишираше трети. На "Виница" той спхря хронометрите на 4,11,7 мин, като остави след себе си Тодор Славов от "Мегапорт" (навигатор Георги Стойков) с Renault Clio - 4,16,1 мин, и екипажа Йордан Атанасов/Димитър Спасов с Skoda Fabia - 4,28,3 мин. Любопитното е, че и в четирите етапа вчера тройката имаше вид Атанасов, Славов, Исаев.

В общото класиране след скоростната отсечка тройката запазва вида си от вчера. Лидер е Йордан Атанасов с общо време 30,18,4 мин, следван от Тодор Славов - 30,27,1 мин, и Игнат Исаев - 30,39,0 мин. Разликата между първия и втория, която в края на вчерашния ден бе повече от 20 сек., вече е намалена на 8 сек.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).