Казаха "да" за нови хотели на Златните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (15)
17:22 / 16.02.2011
5969
Увеличаваме леглата и туристите на Златни пясъци, а нямаме пречиствателна станция, която да ги обезпечи. Това възропта пред колегите си от комисията по архитектура общинският съветник от ДСБ Стелиян Севастиянов. Причина за изказването му стана съгласуването на план за регулация и застрояване за хотел с озеленяване и басейн. Решението се отнася не до строителството на нов хотел, а до реконструкцията на стар, обясни Владимир Тонев, председател на комисията и общински съветник от ПП "Движение Нашият град". По думите му от 2007 г. насам всички разрешения за строителство на Златни пясъци се издават под условието, че сградите ще могат да влязат в експлоатация след изграждането на пречиствателна станция. С положителния си вот даваме възможност на инвеститорите да задвижат процедурите по документацията, които ще отнемет много време, а от ГЕРБ се ангажираха пречиствателната станция да стане факт до година и половина, припомни Тонев.

На Златни пясъци има поне 15 сгради без Акт 16, които работят като хотели и дори не са плащали туристически такси, разкри обаче Стелиян Севастиянов. Така той контрира и предложението Общинският съвет да даде съгласието си фирма да изгради пречиствателна станция към хотела, в който възнамерява да инвестира.

Не е наша работа да проектираме или да даваме разрешения за експлоатация. Други институции се занимават с това, така че няма смисъл да предсказваме какво ще се случи, изтъкна Пламен Андреев от партия "ГЛАС", слагайки край на изказаните съмнения, че въпросният проект ще се реализира. Проф. Николай Джагаров от левицата пък се възползва от правото си да обясни своя отрицателен вот, за да отправи остри критики срещу всякакви идеи за нови строежи на Златни пясъци.

Комисията по архитектура даде одобрението си и за план за регулация и застрояване за жилищна сграда в Св. Константин и Елена. Тъй като се предвижда сградата да бъде вдигната в границите на зона А, съгласно Закона за Черноморското крайбрежие, местните депутати изказаха резерви. В отговор от кметската администрация увериха, че инвестиционните намерения са съобразени с нормативно заложените параметри и градежът ще бъде до 2 етажа при минимум 70% от имота за озеленяване. Без подробен устройствен план не може да се предприемат инженерно-геоложки проучвания, коментира Владимир Тонев по повод очакванията, че резултатът от тях би стопирал строителството.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).