К.д.п. Андриян Евтимов е избран за морски посланик на България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:13 / 28.11.2016
2273
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
К.д.п. Андриян Евтимов бе избран за морски посланик на Република България в Международната морска организация (IMO).

Кандидатурата на к.д.п. Евтимов бе издигната от Изпълнителна агенция "Морска администрация", Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров", Технически университет - Варна и група морски журналисти.

Основна задача на морските посланици на Международната морска организация е да популяризират морската индустрия сред младите хора. К.д.п. Евтимов представи подробна програма за предстоящата дейност, която ще изпълнява в страната. По думите му програмата за морски посланици цели да привлече интереса на младите хора към морския сектор и запознаването им с възможностите за кариера в индустрията.

К.д.п. Евтимов е роден през 1963 г. Завършва ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" със специалност "Корабоводене" и Университет "Токай" (Япония) със специалност "Мениджмънт". Професионалният му път започва в "Параходство Български морски флот", като през 1998 г. става капитан далечно плаване. Работил е и като супериндентант и мениджър по сигурността, качеството и опазването на околната среда към параходството, носейки отговорност за 72 български кораба. Две години е бил директор на трампово плаване към параходството, водейки управлението и мениджмънта на 55 кораба за насипни товари. През 2002 г. е назначен за директор на Дирекция Морска администрация - Варна. През годините к.д.п. Евтимов е бил председател на Българска морска камара, когато сдружението е представлявало интересите на най-голям брой компании от българската морска индустрия. От 2003 година к.д.п. Евтимов управлява варненската компания "Старгейт Маритайм", осигуряваща морски кадри за най-големия морски превозвач в Япония - корпорацията K Line.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).