Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Киберсимулаторът Cyber Range пристига във Варна
Автор: Пламена Николова 11:27 / 18.03.2020Коментари (0)1354
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" е единствена на Балканите, която ще разполага с киберсимулатор Cyber Range. Симулаторът е с 15 сценария и 3 степени на сложност, предназначени за студенти, експерти и служители в силови структури.  Обучението ще се осъществява от водещи израелски специалисти, а преминалите курса ще получат съвместен сертификат от Черноморска академия за сигурност и Центъра за иновации и киберсигурност на Израел.

"Симулаторът Cyber Range е необходим компонент в обучението по киберсигурност, без който не може да бъдат формирани специалисти в тази област. С този симулатор тренират служители от правителствени и силови структури на водещи държави, експерти, отговарящи за сигурността във финансовия сектор и критичната инфраструктура, както и студенти по киберсигурност в най-елитните учебни заведения в света", коментира Владимир Бронфенбренер – генерален  секретар на Черноморска академия за сигурност, който ще координира функционирането и ползването на симулатора в България.

Студентите в магистърската програма "Киберсигурност" на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" ще бъдат първи и към настоящия момент единствени  в България, които ще имат възможност да преминат обучението на Cyber Range в рамките на обучението си в университета.

Интерес към симулатора вече са заявили държавни и силови структури, както от България, така и от съседни държави, което превръща страната ни във важен фактор в областта на киберсигурността на западните Балкани.

На церемонията по откриването на Cyber Range Training Center, която бе планирана за 2 април 2020 във Варненски свободен университет се очакваше да пристигне делегация от Израел, оглавявана от водещия експерт по киберсигурност (о.з.) генерал майор Ами Шафран – бивш началник на технологично и телекомуникационно подразделение на Израелската армия и понастоящем президент на Център за иновации и киберсигурност на Израел към Университет Ариел, а също представители на министерства, ведомства и местната власт. С оглед постоянно променящата обстановка в Израел и България, редът за провеждане на церемонията може да бъде променен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: